Zpracovaní kávy metodou Carbonic Maceration / uhličité macerace / Vine process

2 položek celkem
Ethiopia Yirgacheffe Chelbesa Carbonic Maceration Grade 1 z pražírny kávy BotaCoffee
od 303 Kč bez DPH
od 349 Kč

Etiopská káva zpracovaná pomocí uhličité macerace má vynikající chuť s nízkou hořkostí. Kávě dominuje vyšší acidita s nádechem citronu a dalších citrusů. Její chuť dále rozvíjí...

4535/ZRN
Ethiopia Yirgacheffe Chelbesa Carbonic Maceration Grade 1 z pražírny kávy BotaCoffee
1 130 Kč bez DPH
1 299 Kč

Etiopská káva zpracovaná pomocí uhličité macerace má vynikající chuť s nízkou hořkostí. Kávě dominuje vyšší acidita s nádechem citronu a dalších citrusů. Její chuť dále rozvíjí...

4550/ZRN

Zpracována pomocí experimentální metody zvané uhličité macerace je technika zpracování inspirovaná vinařstvím. Vytvoření prostředí bohatého na oxid uhličitý mění druhy mikrobů, které přežijí a množí se během fermentace. Odlišná mikrobiální aktivita během fermentace změní chuťový profil kávy tím, že nechá vzniknout mimořádně jedinečným a lahodným odstínům chuti.

Stejně jako anaerobní fermentace, uhličitá macerace obvykle probíhá v uzavřeném prostředí. Jedná se o podobné metody, hlavní rozdíl mezi anaerobní a uhličitou fermentací je ten, že anaerobní prostředí je bez kyslíku a uhličité prostředí je bohaté na oxid uhličitý.