Colombia Jhon Samboni Geisha Finca Santa Barbara, Double fermentation, 2000 m.n.m.

Kód: 5450/ZRN/70 5450/250/ZRN 5450/250/VEL 5450/250/HRU 5450/250/ST 5450/250/JEM 5450/250/VEL2 5450/1/ZRN Zvolte variantu
Akce Novinka Minimální acidita Středně pražená
183 Kč 598 Kč 608 Kč 608 Kč 608 Kč 608 Kč 608 Kč 2 290 Kč od 183 Kč –20 %
Káva Colombia Jhon Samboni z pražírny BotaCoffee v balení 250 g
183 Kč 598 Kč 608 Kč 608 Kč 608 Kč 608 Kč 608 Kč 2 290 Kč od 183 Kč –20 % 146 Kč 478 Kč 486 Kč 486 Kč 486 Kč 486 Kč 486 Kč 1 832 Kč od 146 Kč 130 Kč bez DPH 427 Kč bez DPH 434 Kč bez DPH 434 Kč bez DPH 434 Kč bez DPH 434 Kč bez DPH 434 Kč bez DPH 1 636 Kč bez DPH od 130 Kč bez DPH 2 085,71 Kč / 1 kg 1 912 Kč / 1 kg 1 944 Kč / 1 kg 1 944 Kč / 1 kg 1 944 Kč / 1 kg 1 944 Kč / 1 kg 1 944 Kč / 1 kg 1 832 Kč / 1 kg
Skladem - upražíme po objednání Skladem - upražíme po objednání Skladem - upražíme po objednání Skladem - upražíme po objednání Skladem - upražíme po objednání Skladem - upražíme po objednání Skladem - upražíme po objednání Skladem - upražíme po objednání Zvolte variantu
Velikost balení ?
Zrnkovou nebo mletou?
Zvolená varianta není k dispozici. Reset vybraných parametrů.
Můžeme doručit do:
8.12.2025 8.12.2025 8.12.2025 8.12.2025 8.12.2025 8.12.2025 8.12.2025 8.12.2025 Zvolte variantu
Možnosti doručení

Exkluzivní káva odrůdy Geisha má plnou bohatou vůni jasmínu a fíků. Chuť je velmi vyvážená s minimální aciditou, vyšší sladkostí a střední hořkostí. Nese se v jemných tónech hořké čokolády, kešu, grepu, jasmínu, zimolezu, lékořice a hroznů.

 

Detailní informace

Detailní popis produktu

Farmář Jhon SamboniPředstavujeme vám klenot z Kolumbie, kávu odrůdy Geisha (Gesha), která je celosvětově známá svou výjimečnou kvalitou a delikátními tóny. Je speciálně zpracována tak, aby vynikla ovocná sladkost s jasnými květinovými a ovocnými tóny, typickými pro tuto slavnou odrůdu.

Jhon Samboni: Farmář s mikrofonem

Tato káva pochází z farmy Finca Santa Barbara v proslulé oblasti Huila, kterou v roce 2019 zakoupil farmář a pěstitel Jhon Samboni. Jhon má jasnou vizi: zaměřit se na maximální kvalitu zrn a unikátní zpracování kávy.

Když Jhon zrovna nepěstuje excelentní kávu, věnuje se svému koníčku – provozuje živý kanál na YouTube, kde pro své fanoušky zpívá populární lokální hudbu Vallenato a Norteño.  Chcete se při pití kávy přenést přímo do Kolumbie? Poslechněte si píseň od farmáře, který tuto kávu vypěstoval:

Farmář Jhon Samboni na své farměUnikátní odrůda a dvojitá fermentace

Odrůda Geisha má svůj původ v Etiopii (jmenuje se údajně podle lesa Gori Gesha) a je známá pro svou mimořádnou chuť, kterou rozvíjí zejména ve vysokých nadmořských výškách. Jhon Samboni se rozhodl pro metodu Semi-Washed s dvojitou fermentací, která ještě více zvýrazňuje její unikátní profil:

- První fermentace: Třešně se sbírají ručně a prochází 100hodinovou fermentací v modrých tancích.

- Druhá fermentace: Následuje zbavení dužiny (pulping) a 30hodinová anaerobní fermentace v vzduchotěsných tancích.

Tímto pečlivým a časově náročným procesem se zrna připravují na pomalé sušení po dobu 10 až 15 dnů na tzv. marquesinas (parabolické sušárny na střeše domu), což zajišťuje rovnoměrné a šetrné vysušení.

Region Huila: Srdce kolumbijské kávy

Huila je jeden z nejznámějších regionů Kolumbie pro pěstování kávy. Nachází se zde Kolumbijský Masiv (Nudo de Almaguer), horské pásmo, které zajišťuje až 70 % pitné a zemědělské vody pro celou zemi. Úrodná vulkanická půda a dostatek vody z řeky Magdalena vytváří ideální podmínky pro pěstování prémiových odrůd, jako je tato Geisha, která kromě kávovníků sdílí plantáže i s avokádem, pomeranči a cukrovou třtinou.

Oblast: Huila - Algeciras
Farmář: Jhon Samboni
Farma: Finca Santa Barbara
Velikost farmy: 32 ha

Sklizeň: 2025
Nadmořská výška: 2000 m.n.m.
Odrůda: Geisha (Arabica)
Zpracování: Semi-Washed Double fermentation
Kvalita: Excelso UGQ

Doplňkové parametry

Kategorie: Káva z Ameriky - pražírna kávy BotaCoffee
Záruka: 1 rok
Odrůda kávy: Arabica
Stupeň pražení kávy: Středně pražená
Země původu: Kolumbie
Zpracování kávy: Semi-Washed Double fermentation
? Vůně před zalitím: Bohatá a plná, fíky, jasmín.
Vůně po zalití: Hořká čokoláda, jasmín.
? Chuť: Hořká čokoláda, kešu ořechy, grep, zimolez, jasmín, lékořice, hrozny, vyšší sladkost, střední hořkost, minimální acidita. Celkově velmi vyvážená a jemná.
? Dochuť: Sladká, jasmínová.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Bezpečnostní kontrola

Výrobní společnost : BotaCoffee s.r.o.
Adresa : Antonína Procházky 23/24, 62300 Brno, Czech Republic
E-mail : info@botacoffee.cz