Káva Arabica zpracovaná medovou (Honey) metodou

4 položek celkem
Tanzania AA Ngila Estate Honey (250g)
Tanzania AA Ngila Estate Honey (250g)
Skladem - upražíme po objednání
od 234 Kč bez DPH
od 269 Kč

Příjemná citrusová acidita přecházející do grepu, pomeranč, černý čaj, šťavnaté tělo a příjemná sladkost.Pro filtr jak dělaná, je neskutečně hravá a zábavná. V espressu až...

1760/ZRN
Indonesia Kerinci Gunung Tujuh Sumatra Wet Hulled Honey (250g)
od 225 Kč bez DPH
od 259 Kč

Plné tělo s vyšší lískooříškovou hořkostí, vyšší aciditou s citrusy, doplněné vyšší sladkostí a chutí manga.

3240/ZRN
Tanzania AA Ngila Estate Honey (1kg)
Tanzania AA Ngila Estate Honey (1kg)
Skladem - upražíme po objednání
851 Kč bez DPH
979 Kč

Příjemná citrusová acidita přecházející do grepu, pomeranč, černý čaj, šťavnaté tělo a příjemná sladkost.Pro filtr jak dělaná, je neskutečně hravá a zábavná. V espressu až...

1766/ZRN
Indonesia Kerinci Gunung Tujuh Sumatra Wet Hulled Honey (1kg)
817 Kč bez DPH
939 Kč

Plné tělo s vyšší lískooříškovou hořkostí, vyšší aciditou s citrusy, doplněné vyšší sladkostí a chutí manga.

3279/ZRN

Medové zpracování kávy, Honey, nebo také semi-washed, je způsob zpracování kombinující metody washed i natural. V chuti těchto káv je často výraznější tělo a vyšší sladkost s medovým nádechem.
V první fázi po sklizni se kávové třešně ve vodní lázni vytřídí. Kvalitní a zralá zrnka klesnou ke dnu jako první, nezralé a defektní kávové třešně plavou nebo klesají pomaleji. Díky tomu se mohou dále zpracovávat jen kvalitní kávové třešně. Ty se následně zbaví slupky a částečně i dužiny. Následně jsou kávová zrna sušena na slunci obdobně jako u zpracování kávy mokrou (washed) metodou. U Honey metody je velmi důležité pravidelné prohrabávání a otáčení kávy s dužinou při schnutí a to i několikrát do hodiny. Pravidelné otáčení je velmi důležité hlavně v první fázi schnutí, aby nedošlo k hnilobě a tvorbě plísní. Káva se takto suší zpravidla na zvýšených lůžkách (nebo také afrických lůžkách). Na noc se zakrývá před rosou a případně proti dešti. Po vysušení se odstraní zaschlá dužina a káva může putovat do pražíren kávy. Spotřeba vody při této metodě zpracování je malá.