Káva z Indie
Káva z Indie je typická nižší aciditou a plným tělem. Díky tomu jsou kávy z Indie ideální do espressa a espresso směsí. Pěstování kávy probíhá často s dalšími komoditami na menších farmách rolníků. Zhruba 40 % vypěstované kávy je Arabica, zbylých 60 % připadá na Robustu.
Kořeny produkce kávy v Indii sahají až do roku 1670. Podle legendy se svatý Baba Budan zastavil ve přístavním městě Mokka v Jemenu během své pouti do Mekky. Tam objevil kávovník, obalil sedm zrnek do svého turbanu a tajně je přivezl do Indie. Po příjezdu je zasadil ve své zahradě poblíž věčně zelených kvetoucích hor v Chikmagaluru - a tak se zrodilo rodiště kávy v Indii.
Na jeho počest byly plodné horské řetězce pojmenovány podle něj (Giri = hory) a proslavily se některými z nejorostlejších indických arabik. Dnes je v Indii asi 250 000 pěstitelů kávy - 98 % z nich jsou malí farmáři. Většina produkce kávy v Indii se odehrává na jihu země, ve státech Kerala a Karnataka. Posledně jmenovaný je ovlivněn hojnými Západními Gháty, pohořím, které je součástí jednoho z největších ohnisek biodiverzity na světě.