Káva z Asie a Oceánie zpracovaná mokrou (Washed) metodou

6 položek celkem
India Plantation AA 2020 (250g)
India Plantation AA 2020 (250g)
Skladem - upražíme po objednání
od 208 Kč bez DPH
od 239 Kč

Čistá chuť, s nižší hořkostí, střední sladkosti, nádechem karamelu a tabáku. Bez acidity. Perfektní na klasické espresso.

3164/ZRN
India Malabar AA Monsooned (250g)
India Malabar AA Monsooned (250g)
Skladem - upražíme po objednání
od 199 Kč bez DPH
od 229 Kč

Silná, hořká, decentně mandlová, bez acidity.

59/ZRN
India Malabar AA Monsooned (1kg)
India Malabar AA Monsooned (1kg)
Skladem - upražíme po objednání
712 Kč bez DPH
819 Kč

Silná, hořká, decentně mandlová, bez acidity.

207/ZRN
India Plantation AA 2020 (1kg)
India Plantation AA 2020 (1kg)
Skladem - upražíme po objednání
747 Kč bez DPH
859 Kč

Čistá chuť, s nižší hořkostí, střední sladkosti, nádechem karamelu a tabáku. Bez acidity. Perfektní na klasické espresso.

3183/ZRN
Indonesia Kalossi Grade 1 TP (250g)
Indonesia Kalossi Grade 1 TP (250g)
Skladem - upražíme po objednání
od 208 Kč bez DPH
od 239 Kč

Plnější tělo, nádech šípků, střední hořkost, náznak sladkosti, minimální acidita.

1437/ZRN
Indonesia Kalossi Grade 1 TP (1kg)
Indonesia Kalossi Grade 1 TP (1kg)
Skladem - upražíme po objednání
747 Kč bez DPH
859 Kč

Plnější tělo, nádech šípků, střední hořkost, náznak sladkosti, minimální acidita.

3192/ZRN

Washed neboli mokré zpracování kávy.
Po sklizni se kávové třešně promývají ve vodní nádrži. Kvalitní a zralé plody jsou nejtěžší a snadno se oddělí od poničených, nezralých a defektních zrn. Po prvotním vytřídění se kávové třešně oloupou na speciálních strojích. Oloupaná zrna se umístí do fermentačních nádrží, kde dochází ke kvašení dužiny. Délka fermentace závisí na teplotě, množství cukrů v dužině a mnoha dalších faktorech. Zpravidla netrvá déle než den a půl. Po ukončení fermentace jsou kávová zrnka již bez dužiny a je potřeba je usušit. Kávová zrnka se mohou sušit na slunci položená na betonové či kamenné zemi, na terasách, zvýšených ložích, popřípadě v sušičkách. Proces sušení je podobný jako u zpracování kávy natural. Zrna se musí obracet, chránit před okolní vlhkostí (déšť, rosa).
Tento způsob zpracování kávy je velmi náročný na spotřebu vody (kolem 100-150 l vody na 1 kg kávy), také fermentační nádrže se musí pravidelně čistit a vše udržovat v čistotě.
Výhodou je čistší chuť kávy, vyšší acidita, ovocnější tóny. Také oddělení defektních zrn v prvotní části procesu.