Ethiopia Yirgacheffe Chelbesa Carbonic Maceration Grade 1 (250g)

349 Kč 359 Kč 359 Kč 359 Kč 359 Kč 359 Kč od 349 Kč 312 Kč bez DPH 321 Kč bez DPH 321 Kč bez DPH 321 Kč bez DPH 321 Kč bez DPH 321 Kč bez DPH od 312 Kč bez DPH 1 396 Kč / 1 kg 1 436 Kč / 1 kg 1 436 Kč / 1 kg 1 436 Kč / 1 kg 1 436 Kč / 1 kg 1 436 Kč / 1 kg
Vyprodáno Vyprodáno Vyprodáno Vyprodáno Vyprodáno Vyprodáno Zvolte variantu
Mletí kávy
Zvolená varianta není k dispozici. Reset vybraných parametrů.
Možnosti doručení

Etiopská káva zpracovaná pomocí uhličité macerace má vynikající chuť s nízkou hořkostí. Kávě dominuje vyšší acidita s nádechem citronu a dalších citrusů. Její chuť dále rozvíjí tóny černého čaje, broskve a melounu. Vůně je květinová s náznakem broskve. 

Detailní informace

Detailní popis produktu

Tato káva je zpracována pomocí experimentální metody zvané uhličité macerace, což je technika zpracování inspirovaná vinařstvím. Vytvoření prostředí bohatého na oxid uhličitý mění druhy mikrobů, které přežijí a množí se během fermentace. Odlišná mikrobiální aktivita během fermentace změní chuťový profil kávy tím, že nechá vzniknout mimořádně jedinečným a lahodným odstínům chuti.

Stejně jako anaerobní fermentace, uhličitá macerace obvykle probíhá v uzavřeném prostředí. Jedná se o podobné metody, hlavní rozdíl mezi anaerobní a uhličitou fermentací je ten, že anaerobní prostředí je bez kyslíku a uhličité prostředí je bohaté na oxid uhličitý.

Chelbessa washing station, kde byla tato káva zpracována, je v této oblasti poměrně nová. Je to rodinný podnik, který produkuje exkluzivní kávy na úrovni odpovídající mnohem známějším stanicím v regionu.

Farmáři v této oblasti pěstují kávu po generace, jsou skutečnými specialisty a pečlivě dbají na to, aby používali ty nejlepší metody pěstování bez použití chemikálií. Díky tomu vznikají kávy vynikající kvality a Chelbessa z kávových třešní vytěží maximum dodržováním přísných standardů pro zpracování plodů.

Nikde není káva Arabica více doma, než právě v oblasti Yirgacheffe v Etiopii. Podmínky, které se všude ve světě snaží napodobit (jako nadmořská výška, výživná půda, srážky atd.), tu Arabica má přirozeně, jelikož se v této oblasti vyvíjela.

Většina farmářů v regionu hospodaří na méně než 5 hektarech (mnozí počítají své kávové farmy spíše podle počtu stromů než podle plochy). Pěstitelské metody jsou z velké části tradiční, káva se pěstuje jako součást integrované „kávové zahrádky“ zároveň s jinými plodinami. 

Oblast: Chelbessa, Gedeb
Zpracovatelská stanice: Chelbessa Washing Station
Sklizeň: 2022
Nadmořská výška: 2000 m.n.m.
Pěstitelé: farmáři z okolí s průměrnou velikostí farmy menší než 5 ha
Odrůda: JARC varieties, Local Landraces
Zpracování: Carbonic Maceration
Kvalita: Yirgacheffe Grade 1
Certifikace: Organic

Doplňkové parametry

Kategorie: Káva z Afriky
Záruka: 1 rok
Množství: 250 g
Odrůda kávy: Arabica
Země původu: Etiopie
Zpracování kávy: Carbonic Maceration
? Vůně před zalitím: Kořeněná, nugát, máta.
Vůně po zalití: Květinová s náznakem broskve.
? Chuť: Černý čaj, broskve, meloun. Nízká hořkost, vyšší acidita s nádechem citronu a citrusů.
? Dochuť: Citrusová.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Výrobce: BotaCoffee s.r.o.
Ant. Procházky 23/24
62300 Brno
Czechia