Ethiopia Yirgacheffe Chelbesa Carbonic Maceration Grade 1 (250g)
Detailní popis produktu
Tato káva je zpracována pomocí experimentální metody zvané uhličité macerace, což je technika zpracování inspirovaná vinařstvím. Vytvoření prostředí bohatého na oxid uhličitý mění druhy mikrobů, které přežijí a množí se během fermentace. Odlišná mikrobiální aktivita během fermentace změní chuťový profil kávy tím, že nechá vzniknout mimořádně jedinečným a lahodným odstínům chuti.
Stejně jako anaerobní fermentace, uhličitá macerace obvykle probíhá v uzavřeném prostředí. Jedná se o podobné metody, hlavní rozdíl mezi anaerobní a uhličitou fermentací je ten, že anaerobní prostředí je bez kyslíku a uhličité prostředí je bohaté na oxid uhličitý.
Chelbessa washing station, kde byla tato káva zpracována, je v této oblasti poměrně nová. Je to rodinný podnik, který produkuje exkluzivní kávy na úrovni odpovídající mnohem známějším stanicím v regionu.
Farmáři v této oblasti pěstují kávu po generace, jsou skutečnými specialisty a pečlivě dbají na to, aby používali ty nejlepší metody pěstování bez použití chemikálií. Díky tomu vznikají kávy vynikající kvality a Chelbessa z kávových třešní vytěží maximum dodržováním přísných standardů pro zpracování plodů.
Nikde není káva Arabica více doma, než právě v oblasti Yirgacheffe v Etiopii. Podmínky, které se všude ve světě snaží napodobit (jako nadmořská výška, výživná půda, srážky atd.), tu Arabica má přirozeně, jelikož se v této oblasti vyvíjela.
Většina farmářů v regionu hospodaří na méně než 5 hektarech (mnozí počítají své kávové farmy spíše podle počtu stromů než podle plochy). Pěstitelské metody jsou z velké části tradiční, káva se pěstuje jako součást integrované „kávové zahrádky“ zároveň s jinými plodinami.
Oblast: Chelbessa, Gedeb
Zpracovatelská stanice: Chelbessa Washing Station
Sklizeň: 2022
Nadmořská výška: 2000 m.n.m.
Pěstitelé: farmáři z okolí s průměrnou velikostí farmy menší než 5 ha
Odrůda: JARC varieties, Local Landraces
Zpracování: Carbonic Maceration
Kvalita: Yirgacheffe Grade 1
Certifikace: Organic
Doplňkové parametry
Kategorie: | Káva z Afriky |
---|---|
Záruka: | 1 rok |
Množství: | 250 g |
Odrůda kávy: | Arabica |
Země původu: | Etiopie |
Zpracování kávy: | Carbonic Maceration |
? Vůně před zalitím: | Kořeněná, nugát, máta. |
Vůně po zalití: | Květinová s náznakem broskve. |
? Chuť: | Černý čaj, broskve, meloun. Nízká hořkost, vyšší acidita s nádechem citronu a citrusů. |
? Dochuť: | Citrusová. |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Výrobce: BotaCoffee s.r.o.
Ant. Procházky 23/24
62300 Brno
Czechia
info@botacoffee.cz