Africká káva zpracovaná polomokrou (semi-washed) metodou

Zpracování kávy semi-washed (polosušené) je metoda zpracování kávových zrn, která se často používá v zemích Latinské Ameriky a Afriky. Tento proces se nazývá také "honey" nebo "pulped natural".
Při zpracování semi-washed kávy jsou nejprve odstraněny vnější vrstvy kávových plodů pomocí depulperu. Poté jsou zrna částečně omyta vodou, aby se odstranily zbylé zbytky ovoce a slupky. Zrna jsou pak vysušena na slunci nebo sušičkách na kávových farmách, čímž se vytvoří suchá kávová zrna.
Tento proces je nazýván "semi-washed" (polosušený), protože zrna nejsou v plné míře očištěna od ovoce jako při suchém zpracování (natural) a nejsou také plně omyta jako při mokrém zpracování (washed).
Káva zpracovaná semi-washed má obvykle plnější tělo a výraznější chuťový profil než káva zpracovaná suchým způsobem, ale zároveň je méně kyselá než káva zpracovaná mokrým způsobem.
Semi-washed a honey zpracování kávy jsou dvě různé metody zpracování kávových zrn, ale jsou si velmi podobné a někdy se mohou zaměňovat.
Oba procesy zahrnují odstranění vnější vrstvy kávových plodů pomocí depulperu a následné částečné omytí vodou. Rozdíl mezi nimi spočívá v způsobu, jakým jsou zrna sušena.
Při semi-washed zpracování jsou zrna kávy obvykle sušena na slunci nebo v sušičkách na farmách, dokud se nevytvoří suchá zrna. Tento proces vytváří výslednou kávu s plnějším tělem a výraznějším chuťovým profilem.
Honey zpracování kávy však zahrnuje sušení zrn s nějakým množstvím ovoce stále připojeného k nim. V závislosti na množství ovoce, které zůstává na zrně, může být honey káva rozdělena do kategorií jako white honey (bílý med), yellow honey (žlutý med) a red honey (červený med). Tento proces dává kávě sladší a ovocnější chuť a větší komplexitu.
Honey zpracování může být také považováno za druh semi-washed zpracování, ale s větším množstvím ovoce zachovaného na zrně. Rozdíl mezi nimi tedy spočívá v množství ovoce, které zůstává na zrně během sušení.

Řazení produktů

5 položek celkem

Výpis produktů

Káva Kenya Kagumoini z pražírny BotaCoffee v balení 250 g
Akce Novinka Střední acidita Světle pražená
od 121 Kč–20 %
Kenya Kagumoini AA Fully Washed, 1650 - 1800 m.n.m.
Skladem - upražíme po objednání
od 87 Kč bez DPH
od 97 Kč

V plné chuti keňské kávy se mísí tóny malin, grepu, černého čaje a mléčné čokolády. Její střední aciditu podporuje střední sladkost a nižší hořkost. Voní sladce s jemným...

+ další
5444/ZRN
Káva Ethiopia Yirgacheffe Konga Washed z pražírny BotaCoffee v balení 250 g
Akce Vyšší acidita Světle pražená
od 106 Kč–20 %
od 76 Kč bez DPH
od 85 Kč

Celkově hravá káva se svěží vůní růží a manga. V její chuti se prolínají tóny meruněk, černého čaje a exotického mango lassi. Vyšší aciditu doplňuje střední sladkost a menší...

+ další
5429/ZRN/70
Obsah degustační sady "Pytel káv z Afriky"
Akce Střední acidita Vyšší acidita
429 Kč –20 %
Degustační sada - Pytel káv z Afriky
Skladem - upražíme po objednání
306 Kč bez DPH
343 Kč

Hledáte netradiční dárek pro kávového nadšence? Náš dárkový jutový pytlík s africkými zrnkovými kávami je přesně to, co hledáte. Obsahuje tři 70g balení vybraných afrických...

5293
BotaCoffee Uganda AB Bugisu 2025 z pražírny kávy BotaCoffee v balení 250 g
Akce Novinka Minimální acidita Středně pražená
od 95 Kč –20 %
Uganda AB Bugisu 2025
Skladem - upražíme po objednání
od 68 Kč bez DPH
od 76 Kč

Má výraznější tělo a vyšší hořkost s minimální aciditou s nádechem zeleného jablka, její chuť je výrazně oříšková . Vůně kávy nese tóny koření a sušených švestek.

+ další
5240/ZRN
Káva Tanzania Edelweiss Estate z praírny BotaCoffee v balení 250 g
Akce Novinka Střední acidita Světle pražená
od 109 Kč –20 %
od 78 Kč bez DPH
od 87 Kč

Ovocná symfonie s tóny černého rybízu a angreštu, doplněná čajovým až vinným charakterem chuti. Střední sladkost a střední ovocnou aciditu vyvažuje nižší kořeněná...

+ další
5273/ZRN

Ovládací prvky výpisu

5 položek celkem