Africká káva zpracovaná mokrou (washed) metodou

4 položek celkem
Rwanda SAKE Womens Coffee Washing Station (250g)
Rwanda SAKE Womens Coffee Washing Station (250g)
Skladem - upražíme po objednání (3 ks)
od 251 Kč bez DPH
od 289 Kč

Káva pěstovaná u jezera Sake s nádhernou hruškovou vůní. Její chuť definuje střední acidita, střední hořkost, nádech mandarinky a kokosu, červený grep, tmavá čokoláda.

4032/ZRN
Kenya Karani Kirinyaga AA 2021 (250g)
Kenya Karani Kirinyaga AA 2021 (250g)
Skladem - upražíme po objednání
od 286 Kč bez DPH
od 329 Kč

Vyvážená káva s typicky vyšší aciditou, nižší hořkostí a nižší sladkostí. V chuti můžete cítit černý čaj, brusinky a citrón.

3723/ZRN
Kenya Swara AA 2021 (250g)
Kenya Swara AA 2021 (250g)
Skladem - upražíme po objednání (>10 ks)
od 286 Kč bez DPH
od 329 Kč

Velmi vyvážená káva s plným tělem definovaným hořkou čokoládou a citrusy. Má nižší hořkost, nižší až střední sladkost a vyšší aciditu typickou pro keňské kávy.

3726/ZRN
Kenya Karani Kirinyaga AA 2021 (1kg)
Kenya Karani Kirinyaga AA 2021 (1kg)
Skladem - upražíme po objednání
1 060 Kč bez DPH
1 219 Kč

Vyvážená káva s typicky vyšší aciditou, nižší hořkostí a nižší sladkostí. V chuti můžete cítit černý čaj, brusinky a citrón.

3762/ZRN

Washed neboli mokré zpracování kávy.
Po sklizni se kávové třešně promývají ve vodní nádrži. Kvalitní a zralé plody jsou nejtěžší a snadno se oddělí od poničených, nezralých a defektních zrn. Po prvotním vytřídění se kávové třešně oloupou na speciálních strojích. Oloupaná zrna se umístí do fermentačních nádrží, kde dochází ke kvašení dužiny. Délka fermentace závisí na teplotě, množství cukrů v dužině a mnoha dalších faktorech. Zpravidla netrvá déle než den a půl. Po ukončení fermentace jsou kávová zrnka již bez dužiny a je potřeba je usušit. Kávová zrnka se mohou sušit na slunci položená na betonové či kamenné zemi, na terasách, zvýšených ložích, popřípadě v sušičkách. Proces sušení je podobný jako u zpracování kávy natural. Zrna se musí obracet, chránit před okolní vlhkostí (déšť, rosa).
Tento způsob zpracování kávy je velmi náročný na spotřebu vody (kolem 100-150 l vody na 1 kg kávy), také fermentační nádrže se musí pravidelně čistit a vše udržovat v čistotě.
Výhodou je čistší chuť kávy, vyšší acidita, ovocnější tóny. Také oddělení defektních zrn v prvotní části procesu.