Africká káva zpracovaná mokrou (washed) metodou

6 položek celkem
Ethiopia Telila Limu Gr. 1 FW 2020 (250g)
Ethiopia Telila Limu Gr. 1 FW 2020 (250g)
Skladem - upražíme po objednání
od 243 Kč bez DPH
od 279 Kč

U této kávy očekávejte spíše menší sladkost, zato pro africké kávy typickou střední až vyšší citrusovou aciditu. Káva je celkově lehká s chutí, která se během chladnutí nápoje...

3246/ZRN
Uganda AA Plus Bugisu (250g)
Novinka
Uganda AA Plus Bugisu (250g)
Skladem - upražíme po objednání
od 199 Kč bez DPH
od 229 Kč

Výraznější tělo s vyšší hořkostí, velmi slabá acidita s nádechem zeleného jablka, výrazně oříšková. Perfektní na epsresso i na filtr.

159/ZRN
Malawi AAA Plus Pamwamba 2020 (250g)
Malawi AAA Plus Pamwamba 2020 (250g)
Skladem - upražíme po objednání
od 217 Kč bez DPH
od 249 Kč

Zelené jablko, hruška, nádech grepu. Střední hořkost inklinující k tonicu, nižší sladkost, nižší až střední acidita.

3146/ZRN
Ethiopia Telila Limu Gr. 1 FW 2020 (1kg)
Ethiopia Telila Limu Gr. 1 FW 2020 (1kg)
Skladem - upražíme po objednání
886 Kč bez DPH
1 019 Kč

U této kávy očekávejte spíše menší sladkost, zato pro africké kávy typickou střední až vyšší citrusovou aciditu. Káva je celkově lehká s chutí, která se během chladnutí nápoje...

3273/ZRN
Malawi AAA Plus Pamwamba 2020 (1kg)
Malawi AAA Plus Pamwamba 2020 (1kg)
Skladem - upražíme po objednání
782 Kč bez DPH
899 Kč

Zelené jablko, hruška, nádech grepu. Střední hořkost inklinující k tonicu, nižší sladkost, nižší až střední acidita.

3149/ZRN
Uganda AA Plus Bugisu (1kg)
Novinka
Uganda AA Plus Bugisu (1kg)
Skladem - upražíme po objednání
712 Kč bez DPH
819 Kč

Výraznější tělo s vyšší hořkostí, velmi slabá acidita s nádechem zeleného jablka, výrazně oříšková. Perfektní na epsresso i na filtr.

214/ZRN

Washed neboli mokré zpracování kávy.
Po sklizni se kávové třešně promývají ve vodní nádrži. Kvalitní a zralé plody jsou nejtěžší a snadno se oddělí od poničených, nezralých a defektních zrn. Po prvotním vytřídění se kávové třešně oloupou na speciálních strojích. Oloupaná zrna se umístí do fermentačních nádrží, kde dochází ke kvašení dužiny. Délka fermentace závisí na teplotě, množství cukrů v dužině a mnoha dalších faktorech. Zpravidla netrvá déle než den a půl. Po ukončení fermentace jsou kávová zrnka již bez dužiny a je potřeba je usušit. Kávová zrnka se mohou sušit na slunci položená na betonové či kamenné zemi, na terasách, zvýšených ložích, popřípadě v sušičkách. Proces sušení je podobný jako u zpracování kávy natural. Zrna se musí obracet, chránit před okolní vlhkostí (déšť, rosa).
Tento způsob zpracování kávy je velmi náročný na spotřebu vody (kolem 100-150 l vody na 1 kg kávy), také fermentační nádrže se musí pravidelně čistit a vše udržovat v čistotě.
Výhodou je čistší chuť kávy, vyšší acidita, ovocnější tóny. Také oddělení defektních zrn v prvotní části procesu.