Káva z Asie a Oceánie zpracovaná mokrou (Washed) metodou

Washed neboli mokré zpracování kávy.
Po sklizni se kávové třešně promývají ve vodní nádrži. Kvalitní a zralé plody jsou nejtěžší a snadno se oddělí od poničených, nezralých a defektních zrn. Po prvotním vytřídění se kávové třešně oloupou na speciálních strojích. Oloupaná zrna se umístí do fermentačních nádrží, kde dochází ke kvašení dužiny. Délka fermentace závisí na teplotě, množství cukrů v dužině a mnoha dalších faktorech. Zpravidla netrvá déle než den a půl. Po ukončení fermentace jsou kávová zrnka již bez dužiny a je potřeba je usušit. Kávová zrnka se mohou sušit na slunci položená na betonové či kamenné zemi, na terasách, zvýšených ložích, popřípadě v sušičkách. Proces sušení je podobný jako u zpracování kávy natural. Zrna se musí obracet, chránit před okolní vlhkostí (déšť, rosa).
Tento způsob zpracování kávy je velmi náročný na spotřebu vody (kolem 100-150 l vody na 1 kg kávy), také fermentační nádrže se musí pravidelně čistit a vše udržovat v čistotě.
Výhodou je čistší chuť kávy, vyšší acidita, ovocnější tóny. Také oddělení defektních zrn v prvotní části procesu.

Řazení produktů

1 položek celkem

Výpis produktů

250g balení kávy BotaCoffee India Plantation A
Akce Střední acidita Středně pražená
od 92 Kč–20 %
India Plantation A 2025
Skladem - upražíme po objednání
od 66 Kč bez DPH
od 74 Kč

Káva láká kořeněnými tóny a střední pomerančovou aciditou, medovou střední sladkostí a střední hořkostí s nádechem ořechů a hořké čokolády. Kávu provází karamelově sladká a...

+ další
5133/ZRN2

Ovládací prvky výpisu

1 položek celkem