Káva Arabika z Keni
Káva Arabica z Keni je typická vyšší aciditou, intenzivním aroma a zpravidla výraznou chutí bobulovitého ovoce a citrusů. Chuť se ovšem liší region od regionu a často i sklizeň od sklizně. Pokud hledáte kávy s vyšší aciditou Keňa bude správná volba.
Přes polovinu všech pěstitelů v Keni tvoří malí rolníci s rozlohou farmy v řádu jednotek hektarů. Zpracování řeší přes nejbližší zpracovatelskou stanici (družstvo), které zpracovává kávu od drobných pěstitelů z okolí. Zpracování probíhá ve většině případů mokrou metodou.
V Keni se většina kávy prodává formou aukce na základě chuti kávy. Je to výborná pobídka pro farmáře jak z hlediska ceny, tak i z hlediska hledání nejlepších postupů pro nejlepší chuť kávy. Cena kávy potom není příliš závislá na výkyvu komoditního trhu a zemědělec dostane za kávu vždy nejlepší možnou cenu.