Africká káva zpracovaná suchou (natural) metodou

8 položek celkem
Tanzania AA Ngila Estate Honey (250g)
Tanzania AA Ngila Estate Honey (250g)
Skladem - upražíme po objednání
od 234 Kč bez DPH
od 269 Kč

Příjemná citrusová acidita přecházející do grepu, pomeranč, černý čaj, šťavnaté tělo a příjemná sladkost.Pro filtr jak dělaná, je neskutečně hravá a zábavná. V espressu až...

1760/ZRN
Ethiopia Telila Limu Gr. 1 FW 2020 (250g)
Ethiopia Telila Limu Gr. 1 FW 2020 (250g)
Skladem - upražíme po objednání
od 243 Kč bez DPH
od 279 Kč

U této kávy očekávejte spíše menší sladkost, zato pro africké kávy typickou střední až vyšší citrusovou aciditu. Káva je celkově lehká s chutí, která se během chladnutí nápoje...

3246/ZRN
Uganda AA Plus Bugisu (250g)
Novinka
Uganda AA Plus Bugisu (250g)
Skladem - upražíme po objednání
od 199 Kč bez DPH
od 229 Kč

Výraznější tělo s vyšší hořkostí, velmi slabá acidita s nádechem zeleného jablka, výrazně oříšková. Perfektní na epsresso i na filtr.

159/ZRN
Malawi AAA Plus Pamwamba 2020 (250g)
Malawi AAA Plus Pamwamba 2020 (250g)
Skladem - upražíme po objednání
od 217 Kč bez DPH
od 249 Kč

Zelené jablko, hruška, nádech grepu. Střední hořkost inklinující k tonicu, nižší sladkost, nižší až střední acidita.

3146/ZRN
Tanzania AA Ngila Estate Honey (1kg)
Tanzania AA Ngila Estate Honey (1kg)
Skladem - upražíme po objednání
851 Kč bez DPH
979 Kč

Příjemná citrusová acidita přecházející do grepu, pomeranč, černý čaj, šťavnaté tělo a příjemná sladkost.Pro filtr jak dělaná, je neskutečně hravá a zábavná. V espressu až...

1766/ZRN
Ethiopia Telila Limu Gr. 1 FW 2020 (1kg)
Ethiopia Telila Limu Gr. 1 FW 2020 (1kg)
Skladem - upražíme po objednání
886 Kč bez DPH
1 019 Kč

U této kávy očekávejte spíše menší sladkost, zato pro africké kávy typickou střední až vyšší citrusovou aciditu. Káva je celkově lehká s chutí, která se během chladnutí nápoje...

3273/ZRN
Malawi AAA Plus Pamwamba 2020 (1kg)
Malawi AAA Plus Pamwamba 2020 (1kg)
Skladem - upražíme po objednání
782 Kč bez DPH
899 Kč

Zelené jablko, hruška, nádech grepu. Střední hořkost inklinující k tonicu, nižší sladkost, nižší až střední acidita.

3149/ZRN
Uganda AA Plus Bugisu (1kg)
Novinka
Uganda AA Plus Bugisu (1kg)
Skladem - upražíme po objednání
712 Kč bez DPH
819 Kč

Výraznější tělo s vyšší hořkostí, velmi slabá acidita s nádechem zeleného jablka, výrazně oříšková. Perfektní na epsresso i na filtr.

214/ZRN

Natural neboli suché zpracování kávy je historicky nejstarší metoda zpracování kávy.
Po sběru zemědělci kávové třešně rovnoměrně rozprostřou na venkovní betonovou podlahu / zvýšené lože / terasy. Na kávu svítí slunce a kávové třešně postupně schnou včetně dužiny a slupky. Schnutí může trvat i přes měsíc a káva se musí pravidelně prohrabávat, aby schla rovnoměrně a nedocházelo k plesnivění nebo nechtěné fermentaci. Na noc se musí zakrývat, kvůli rose, popřípadě i proti dešti. Někteří zpracovatelé mohou používat i sušičky kávy, kde schnutí trvá výrazně kratší dobu.
Po uschnutí kávové třešně mají ještě slupku i dužinu a tyto třešně putují do loupacích strojů, kde se z usušených kávových třešní vyloupou kávová zrna.
V průběhu schnutí se do zrna dostávají látky ze slupky a dužiny. Díky tomu mají tyto kávy zpravidla výraznější tělo a vyšší sladkost.
Tato metoda se hojně používá v Brazílii a Etiopii a je obecně vhodná do míst, kde málo prší a kde není dostupná voda, protože voda při tomto zpracování není potřeba.