Africká káva zpracovaná suchou (natural) metodou

6 položek celkem
Pražená kávová zrna BotaCoffee Ethiopia Legesse Borsamo
Novinka
Ethiopia Legesse Borsamo Nensebo Natural 2023 (250g)
Skladem - upražíme po objednání
od 330 Kč bez DPH
od 379 Kč

Vyvážená single farm káva s omamnou vůní koření a sušeného ovoce. V chuti je velmi jemná, smetanová, s nižší hořkostí a jemnou aciditou. Dominují zde tóny černého čaje, čokolády...

4950/ZRN
Zrna kávy Ethiopia Tomas Ganamo z pražírny BotaCoffee
Novinka
Ethiopia Tomas Ganamo Sidamo Natural 2023 (250g)
Skladem - upražíme po objednání
od 330 Kč bez DPH
od 379 Kč

V této single farm kávě se rozvíjí ovocné tóny kiwi, borůvek a tropického ovoce, podbarvené mléčnou čokoládou a karamelem. Její chuť definovanou střední sladkostí, nižší...

4956/ZRN
Burundi Gahahe Natural 2023 (250g)
Novinka
Burundi Gahahe Natural 2023 (250g)
Skladem - upražíme po objednání
od 277 Kč bez DPH
od 319 Kč

Káva zaujme vůní ovoce a vanilky. V šálku se mísí tóny ostružin a rozinek s dotekem třtinového cukru.  Celkový dojem dotváří hořká čokoláda a vanilka. K vyváženosti nápoje...

4941/ZRN
Pražená kávová zrna BotaCoffee Ethiopia Legesse Borsamo
Novinka
Ethiopia Legesse Borsamo Nensebo Natural 2023 (1kg)
Skladem - upražíme po objednání
1 234 Kč bez DPH
1 419 Kč

Vyvážená single farm káva s omamnou vůní koření a sušeného ovoce. V chuti je velmi jemná, smetanová, s nižší hořkostí a jemnou aciditou. Dominují zde tóny černého čaje, čokolády...

4968/ZRN
Burundi Gahahe Natural 2023 (1kg)
Novinka
Burundi Gahahe Natural 2023 (1kg)
Skladem - upražíme po objednání
1 025 Kč bez DPH
1 179 Kč

Káva zaujme vůní ovoce a vanilky. V šálku se mísí tóny ostružin a rozinek s dotekem třtinového cukru.  Celkový dojem dotváří hořká čokoláda a vanilka. K vyváženosti nápoje...

4962/ZRN
Pražená zrna kávy Ethiopia Tomas Ganamo z pražírny BotaCoffee
Novinka
Ethiopia Tomas Ganamo Sidamo Natural 2023 (1kg)
Skladem - upražíme po objednání
1 234 Kč bez DPH
1 419 Kč

V této single farm kávě se rozvíjí ovocné tóny kiwi, borůvek a tropického ovoce, podbarvené mléčnou čokoládou a karamelem. Její chuť definovanou střední sladkostí, nižší...

4971/ZRN

Natural neboli suché zpracování kávy je historicky nejstarší metoda zpracování kávy.
Po sběru zemědělci kávové třešně rovnoměrně rozprostřou na venkovní betonovou podlahu / zvýšené lože / terasy. Na kávu svítí slunce a kávové třešně postupně schnou včetně dužiny a slupky. Schnutí může trvat i přes měsíc a káva se musí pravidelně prohrabávat, aby schla rovnoměrně a nedocházelo k plesnivění nebo nechtěné fermentaci. Na noc se musí zakrývat, kvůli rose, popřípadě i proti dešti. Někteří zpracovatelé mohou používat i sušičky kávy, kde schnutí trvá výrazně kratší dobu.
Po uschnutí kávové třešně mají ještě slupku i dužinu a tyto třešně putují do loupacích strojů, kde se z usušených kávových třešní vyloupou kávová zrna.
V průběhu schnutí se do zrna dostávají látky ze slupky a dužiny. Díky tomu mají tyto kávy zpravidla výraznější tělo a vyšší sladkost.
Tato metoda se hojně používá v Brazílii a Etiopii a je obecně vhodná do míst, kde málo prší a kde není dostupná voda, protože voda při tomto zpracování není potřeba.