Africká káva zpracovaná suchou (natural) metodou

4 položek celkem
Rwanda A screen 15+ Natural 2022 (250g)
Novinka
Rwanda A screen 15+ Natural 2022 (250g)
Skladem - upražíme po objednání
od 260 Kč bez DPH
od 299 Kč

Káva rozmanitá jako sama Rwanda. Má ovocno-kořeněnou vůni. Její chuť se pohybuje mezi hroznovou šťávou a višněmi v hořké čokoládě. Má vyšší sladkost, hutné tělo a nižší...

4379/ZRN
Ethiopia Boji Kochere Natural 2022 (250g)
Ethiopia Boji Kochere Natural 2022 (250g)
Skladem - upražíme po objednání
od 312 Kč bez DPH
od 359 Kč

Káva s bohatou ovocnou chutí, v níž vynikají mandarinky, doplněno hořkou čokoládou a černým čajem. Má střední hořkost, střední sladkost a nižší až střední aciditu.

4179/ZRN
Ethiopia Boji Kochere Natural 2022 (1kg)
Ethiopia Boji Kochere Natural 2022 (1kg)
Skladem - upražíme po objednání
1 164 Kč bez DPH
1 339 Kč

Káva s bohatou ovocnou chutí, v níž vynikají mandarinky, doplněno hořkou čokoládou a černým čajem. Má střední hořkost, střední sladkost a nižší až střední aciditu.

4203/ZRN
Rwanda A screen 15+ Natural 2022 (1kg)
Novinka
Rwanda A screen 15+ Natural 2022 (1kg)
Skladem - upražíme po objednání
956 Kč bez DPH
1 099 Kč

Káva rozmanitá jako sama Rwanda. Má ovocno-kořeněnou vůni. Její chuť se pohybuje mezi hroznovou šťávou a višněmi v hořké čokoládě. Má vyšší sladkost, hutné tělo a nižší...

4403/ZRN

Natural neboli suché zpracování kávy je historicky nejstarší metoda zpracování kávy.
Po sběru zemědělci kávové třešně rovnoměrně rozprostřou na venkovní betonovou podlahu / zvýšené lože / terasy. Na kávu svítí slunce a kávové třešně postupně schnou včetně dužiny a slupky. Schnutí může trvat i přes měsíc a káva se musí pravidelně prohrabávat, aby schla rovnoměrně a nedocházelo k plesnivění nebo nechtěné fermentaci. Na noc se musí zakrývat, kvůli rose, popřípadě i proti dešti. Někteří zpracovatelé mohou používat i sušičky kávy, kde schnutí trvá výrazně kratší dobu.
Po uschnutí kávové třešně mají ještě slupku i dužinu a tyto třešně putují do loupacích strojů, kde se z usušených kávových třešní vyloupou kávová zrna.
V průběhu schnutí se do zrna dostávají látky ze slupky a dužiny. Díky tomu mají tyto kávy zpravidla výraznější tělo a vyšší sladkost.
Tato metoda se hojně používá v Brazílii a Etiopii a je obecně vhodná do míst, kde málo prší a kde není dostupná voda, protože voda při tomto zpracování není potřeba.