Africká káva zpracovaná suchou (natural) metodou

Natural neboli suché zpracování kávy je historicky nejstarší metoda zpracování kávy.
Po sběru zemědělci kávové třešně rovnoměrně rozprostřou na venkovní betonovou podlahu / zvýšené lože / terasy. Na kávu svítí slunce a kávové třešně postupně schnou včetně dužiny a slupky. Schnutí může trvat i přes měsíc a káva se musí pravidelně prohrabávat, aby schla rovnoměrně a nedocházelo k plesnivění nebo nechtěné fermentaci. Na noc se musí zakrývat, kvůli rose, popřípadě i proti dešti. Někteří zpracovatelé mohou používat i sušičky kávy, kde schnutí trvá výrazně kratší dobu.
Po uschnutí kávové třešně mají ještě slupku i dužinu a tyto třešně putují do loupacích strojů, kde se z usušených kávových třešní vyloupou kávová zrna.
V průběhu schnutí se do zrna dostávají látky ze slupky a dužiny. Díky tomu mají tyto kávy zpravidla výraznější tělo a vyšší sladkost.
Tato metoda se hojně používá v Brazílii a Etiopii a je obecně vhodná do míst, kde málo prší a kde není dostupná voda, protože voda při tomto zpracování není potřeba.

Řazení produktů

1 položek celkem

Výpis produktů

Káva Ethiopia Yirgacheffe Konga z pražírny BotaCoffee v balení 250 g
Novinka Střední acidita Vyšší acidita Světle pražená
od 97 Kč bez DPH
od 109 Kč

Lehká, svěží káva s nádechem borůvek, manga a ibišku. Celkově čajový charakter chuti v tónech darjeelingu definuje nižší hořkost, střední sladkost a střední až vyšší...

+ další
5399/ZRN/70

Ovládací prvky výpisu

1 položek celkem