Africká káva zpracovaná polomokrou (semi-washed) metodou

7 položek celkem
Rwanda A screen 15+ Natural 2022 (250g)
Rwanda A screen 15+ Natural 2022 (250g)
Skladem - upražíme po objednání
od 260 Kč bez DPH
od 299 Kč

Káva rozmanitá jako sama Rwanda. Má ovocno-kořeněnou vůni. Její chuť se pohybuje mezi hroznovou šťávou a višněmi v hořké čokoládě. Má vyšší sladkost, hutné tělo a nižší...

4379/ZRN
Ethiopia Beloya Yirgacheffe Carbonic Maceration Grade 1 - 2022 (250g)
od 347 Kč bez DPH
od 399 Kč

Neobyčejně voňavá a lahodná káva díky speciálnímu způsobu zpracování, kterému se přezdívá "wine processing". V její plné ovocné chuti vynikají zvláště jahody doplněné nádechem...

4176/ZRN
Ethiopia Boji Kochere Natural 2022 (250g)
Ethiopia Boji Kochere Natural 2022 (250g)
Skladem - upražíme po objednání
od 312 Kč bez DPH
od 359 Kč

Káva s bohatou ovocnou chutí, v níž vynikají mandarinky, doplněno hořkou čokoládou a černým čajem. Má střední hořkost, střední sladkost a nižší až střední aciditu.

4179/ZRN
Rwanda A screen 15+ Natural 2022 (1kg)
Rwanda A screen 15+ Natural 2022 (1kg)
Skladem - upražíme po objednání
956 Kč bez DPH
1 099 Kč

Káva rozmanitá jako sama Rwanda. Má ovocno-kořeněnou vůni. Její chuť se pohybuje mezi hroznovou šťávou a višněmi v hořké čokoládě. Má vyšší sladkost, hutné tělo a nižší...

4403/ZRN
Kenya Karani Kirinyaga AA 2021 (250g)
Kenya Karani Kirinyaga AA 2021 (250g)
Skladem - upražíme po objednání (7 ks)
od 286 Kč bez DPH
od 329 Kč

Vyvážená káva s typicky vyšší aciditou, nižší hořkostí a nižší sladkostí. V chuti můžete cítit černý čaj, brusinky a citrón.

3723/ZRN
Kenya Swara AA 2021 (250g)
Kenya Swara AA 2021 (250g)
Skladem - upražíme po objednání (9 ks)
od 286 Kč bez DPH
od 329 Kč

Velmi vyvážená káva s plným tělem definovaným hořkou čokoládou a citrusy. Má nižší hořkost, nižší až střední sladkost a vyšší aciditu typickou pro keňské kávy.

3726/ZRN
Ethiopia Boji Kochere Natural 2022 (1kg)
Ethiopia Boji Kochere Natural 2022 (1kg)
Skladem - upražíme po objednání
1 164 Kč bez DPH
1 339 Kč

Káva s bohatou ovocnou chutí, v níž vynikají mandarinky, doplněno hořkou čokoládou a černým čajem. Má střední hořkost, střední sladkost a nižší až střední aciditu.

4203/ZRN

Zpracování kávy semi-washed (polosušené) je metoda zpracování kávových zrn, která se často používá v zemích Latinské Ameriky a Afriky. Tento proces se nazývá také "honey" nebo "pulped natural".
Při zpracování semi-washed kávy jsou nejprve odstraněny vnější vrstvy kávových plodů pomocí depulperu. Poté jsou zrna částečně omyta vodou, aby se odstranily zbylé zbytky ovoce a slupky. Zrna jsou pak vysušena na slunci nebo sušičkách na kávových farmách, čímž se vytvoří suchá kávová zrna.
Tento proces je nazýván "semi-washed" (polosušený), protože zrna nejsou v plné míře očištěna od ovoce jako při suchém zpracování (natural) a nejsou také plně omyta jako při mokrém zpracování (washed).
Káva zpracovaná semi-washed má obvykle plnější tělo a výraznější chuťový profil než káva zpracovaná suchým způsobem, ale zároveň je méně kyselá než káva zpracovaná mokrým způsobem.
Semi-washed a honey zpracování kávy jsou dvě různé metody zpracování kávových zrn, ale jsou si velmi podobné a někdy se mohou zaměňovat.
Oba procesy zahrnují odstranění vnější vrstvy kávových plodů pomocí depulperu a následné částečné omytí vodou. Rozdíl mezi nimi spočívá v způsobu, jakým jsou zrna sušena.
Při semi-washed zpracování jsou zrna kávy obvykle sušena na slunci nebo v sušičkách na farmách, dokud se nevytvoří suchá zrna. Tento proces vytváří výslednou kávu s plnějším tělem a výraznějším chuťovým profilem.
Honey zpracování kávy však zahrnuje sušení zrn s nějakým množstvím ovoce stále připojeného k nim. V závislosti na množství ovoce, které zůstává na zrně, může být honey káva rozdělena do kategorií jako white honey (bílý med), yellow honey (žlutý med) a red honey (červený med). Tento proces dává kávě sladší a ovocnější chuť a větší komplexitu.
Honey zpracování může být také považováno za druh semi-washed zpracování, ale s větším množstvím ovoce zachovaného na zrně. Rozdíl mezi nimi tedy spočívá v množství ovoce, které zůstává na zrně během sušení.