Congo Kawa Kabuya
Kód: 5219/250/ZRN 5219/250/VEL 5219/250/HRU 5219/250/ST 5219/250/JEM 5219/250/VEL2 5219/1/ZRN Zvolte variantuDetailní popis produktu
Káva z Konga je proslulá svou plnou chutí, příjemnou aciditou a ovocnými tóny. Jedinečný profil plné chuti je charakteristický pro oblast Kivu-3, považovanou za jednu z nejlepších oblastí pro pěstování kávy v Africe.
Naše káva pochází z mladého a dynamického družstva Kawa Kabuya, což v překladu znamená "Dobrá káva". Káva se tu pěstuje v úrodných oblastech kolem jezera Eduard, v blízkosti národního parku Virunga, domova horských goril.
Díky odhodlání a inovativnímu přístupu se Kawa Kabuya rychle stalo jedním z předních producentů kávy v regionu. Družstvo se zaměřuje na produkci "plně promyté" a "honey" kávy, čímž zajišťuje špičkovou kvalitu a komplexní chuťový profil. Káva je pěstována v souladu s principy udržitelnosti, s důrazem na ekologické pěstování a spravedlivé odměňování pěstitelů.
Země: Demokratická republika Kongo
Oblast: North Kivu Province
Družstvo: Cooperative Kawa Kabuya
Kvalita: Kivu-3
Odrůda: Catuai, Kaburusi, Rumangabo, Kayira, Ruiru 11
Nadmořská výška: 1450-1945 m.n.m.
Zpracování: Fully washed
Doplňkové parametry
| Kategorie: | Káva z Afriky |
|---|---|
| Záruka: | 1 rok |
| Odrůda kávy: | Arabica |
| Stupeň pražení kávy: | Světle pražená |
| Země původu: | Kongo |
| Zpracování kávy: | Washed |
| ? Vůně před zalitím: | Svěží, ovocná, bobulovité ovoce. |
| Vůně po zalití: | Jemná, ovocná. |
| ? Chuť: | Střední kakaová hořkost, plnější tělo, vyšší acidita s nádechem švestek a ostružin. |
| ? Dochuť: | Ostružinová, ovocná, kakaová. |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
| Výrobní společnost : | BotaCoffee s.r.o. |
|---|---|
| Adresa : | Antonína Procházky 23/24, 62300 Brno, Czech Republic |
| E-mail : | info@botacoffee.cz |




