AeroPress Original + 100 filtrů

Novinka
Značka: Aerobie
777 Kč 642 Kč bez DPH
Skladem (8 ks)
Vrácení až do 90 dnů ?
Můžeme doručit do:
20.3.2024
Možnosti doručení

AeroPress je poměrně mladý způsob přípravy kávy. Světlo světa spatřil v roce 2005 a od té doby jeho obliba stále roste. Nově je (od roku 2014) Aeropress vyráběný z polypropylenu. Je lehký, pevný a téměř nerozbitný. Proto je favoritem pro přípravu velice kvalitní kávy i na cestách.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Hlavní přednosti:

  • Celoplastové provedení (nově potravinářský polypropylen (BPA free)) zajišťující nízkou hmotnost, tepelnou odolnost, a odolnost proti poškození.
  • AeroPress můžete použít dvojím způsobem. Klasicky jak doporučuje výrobce, tak i "obrácenou metodou".
  • Příprava kávy je velice rychlá a snadná.
  • Čištění je snadné. Odšroubujete plastový držák papírového filtru a píst domáčknete, tím Vám vypadne použitý filtr i kávová sedlina. Poté stačí jen opláchnout.
  • Vyvinutím určitého tlaku při přípravě kávy se dostane do šálku více aromatických látek a chuťové spektrum kávy je podstatně pestřejší.
  • Díky papírovému filtru dostanete průzračný nápoj bez drobných kousků pomleté kávy v šálku.
  • Celý proces přípravy kávy máte plně pod kontrolou. Můžete experimentovat s hrubostí mletí, množstvím kávy (doporučujeme 70 g/l), teplotou vody, délkou extrakce kávy a délkou a intenzitou protlačení kávy přes filtr.
  • Díky absolutní kontrole nad přípravou kávy je AeroPress vhodný i pro ty světově nejlepší kávy.

Historie:

  • AeroPres stvořil v roce 2005 Alan Adler, prezident společnosti Aerobie, která se zaměřovala na výrobu létajících talířů a plaveckých brýlí.
  • Díky své jednoduchosti a perfektní kávě, kterou AeroPress dokáže připravit se stal velice oblíbeným a vyhledávaným.

Návod na přípravu kávy v AeroPressu:

  • Klasický způsob přípravy kávy
    1. Do AeroPressu vložte propláchnutý papírový filtr (do plastového držáku sítka) a zašroubujte.
    2. Položte AeroPress na šálek nebo nádobu do které budete nápoj připravovat.
    3. Namelte cca 17 g čerstvě upražené kávy (ideálně z pražírny BotaCoffee). Zvolte jemnější mletí.
    4. Zalijte kávu v AeroPressu nejlépe filtrovanou vodou o teplotě cca 93°C
    5. Promíchejte a počkejte 10 sekund.
    6. Vložte (navlhčený) píst a plynulým tlakem protlačte kávu do šálku (nádoby).
  • Obrácený způsob přípravy kávy
    1. Postavíme AeroPress na píst (píst musí být vsunut do těla).
    2. Přidáme čerstvě namletou kávu (ideálně z pražírny BotaCoffee) v množství cca 17 g. Zvolte hrubé mletí.
    3. Kávu lehce zalijeme nejlépe filtrovanou vodou o teplotě cca 93°C, promícháme a dolijeme zbytkem vody.
    4. Necháme kávu extrahovat. Dle hrubosti mletí 30 s. až 2 minuty. Čím hruběji mletá, tím delší čas.
    5. Zašroubujeme filtr s držákem sítka a rychle otočíme na šálek.
    6. Plynulým tlakem protlačte kávu do šálku.

Tipy na přípravu:

  • Jestli je káva příliš slabá (slabé tělo), zkuste ji namlet jemněji.
  • Pokud je naopak káva příliš hořká a výrazná, melte naopak hruběji.

Zajímavosti o AeroPressu:

Obsah balení:

  • AeroPress Original (made in USA)
  • Odměrka na kávu
  • Míchátko
  • 100 ks papírových filtrů

Obrácená metoda přípravy AeroPressu:

Doplňkové parametry

Kategorie: AeroPress
Záruka: 2 roky
Hmotnost: 0.4 kg

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: