Indonesia Kerinci Gunung Tujuh Sumatra Wet Hulled Honey (1kg)

939 Kč 817 Kč bez DPH
Skladem - upražíme po objednání
Mletí kávy
Zvolená varianta není k dispozici. Reset vybraných parametrů.
Můžeme doručit do:
1.11.2021

Plné tělo s vyšší lískooříškovou hořkostí, vyšší aciditou s citrusy, doplněné vyšší sladkostí a chutí manga.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Členové družstva Koerintji Barokah Bersama žijí a pracují na úpatí největší hory ostrova, sopky Kerinci. Kolem sopky roste díky velice výživné sopečné půdě bujná vegetace. Družstvo bylo založeno teprve v polovině roku 2017 a přesto již má vybudovanou plně vybavenou pražírnu a centrum pro cupping. Farmáři také mají k dispozici technickou podporu a dostávají sazenice stromů pro zastínění farem.

Většina farmářů na Sumatře má malé farmy od 0,5 do 2,5 ha a kromě kávy pěstují také ovoce a zeleninu a často po sklizni kávy pracují na sousedních čajových plantážích jako nájemní pracovníci. Farmáři se do družstev organizují stále častěji, jelikož díky tomu mohou sdílet prostředky, organizovat společná školení a vyjednat si lepší ceny pro odkup kávy.

V Indonésii se káva zpracovává zvláštní metodou zvanou Giling Basah (anglicky wet hulled). Ta je velice podobná metodě "honey", liší se tím, že po odstranění slupky a části dužiny jsou zrna vysušena jen krátce a zbylá dužina a pergamenová vrstva je odstraněna za relativně vysoké vlhkosti zrn (25 - 50 %). Tento proces se používá jen ve velice vlhkých oblastech světa, jelikož je náročnější na zpracování.

Země: Indonésie
Ostrov: Sumatra
Odrůda: Andung Sari, Sigarar Utang
Zpracování: Wet Hulled Honey
Kvalita: Grade 1
Nadmořská výška: 1400 -1700 m.n.m.

Doplňkové parametry

Kategorie: Káva z Asie a Oceánie
Záruka: 1 rok
Množství: 1 kg
Odrůda kávy: 100% Arabica
Země původu: Indonésie
Zpracování kávy: Honey
? Vůně před zalitím: Svěží, eukalyptová, kořeněná.
Vůně po zalití: Hutná, švestková povidla.
? Chuť: Plné tělo, vyšší lískooříšková hořkost, vyšší acidita s citrusy, mango, vyšší sladkost.
? Dochuť: Citrusová s javorovým sirupem.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: