Indonesia Sumatra Sesongot Gayo Rakyat Farm, Anaerobic honey

Kód: 5441/ZRN 5441/250 5441/251 5441/252 5441/253 5441/254 5441/255 5441/1 K Zvolte variantu
Akce Novinka Minimální acidita Středně pražená
121 Kč 378 Kč 388 Kč 388 Kč 388 Kč 388 Kč 388 Kč 1 418 Kč od 121 Kč –19 % –20 % –20 % –20 % –20 % –20 % –20 % –20 % až –20 %
Káva Indonesia Sumatra Sesongot Gayo z pražírny BotaCoffee v balení 250 g
121 Kč 378 Kč 388 Kč 388 Kč 388 Kč 388 Kč 388 Kč 1 418 Kč od 121 Kč –19 % –20 % –20 % –20 % –20 % –20 % –20 % –20 % až –20 % 97 Kč 302 Kč 310 Kč 310 Kč 310 Kč 310 Kč 310 Kč 1 134 Kč od 97 Kč 87 Kč bez DPH 270 Kč bez DPH 277 Kč bez DPH 277 Kč bez DPH 277 Kč bez DPH 277 Kč bez DPH 277 Kč bez DPH 1 013 Kč bez DPH od 87 Kč bez DPH 1 385,71 Kč / 1 kg 1 208 Kč / 1 kg 1 240 Kč / 1 kg 1 240 Kč / 1 kg 1 240 Kč / 1 kg 1 240 Kč / 1 kg 1 240 Kč / 1 kg 1 134 Kč / 1 kg
Skladem - upražíme po objednání Skladem - upražíme po objednání Skladem - upražíme po objednání Skladem - upražíme po objednání Skladem - upražíme po objednání Skladem - upražíme po objednání Skladem - upražíme po objednání Skladem - upražíme po objednání Zvolte variantu
Velikost balení ?
Zrnkovou nebo mletou?
Zvolená varianta není k dispozici. Reset vybraných parametrů.
Můžeme doručit do:
8.12.2025 8.12.2025 8.12.2025 8.12.2025 8.12.2025 8.12.2025 8.12.2025 8.12.2025 Zvolte variantu
Možnosti doručení

Neuvěřitelně bohatá chuť této kávy se přelévá mezi ovocnými tóny pomeranče, broskve, mandarinky, papáji a červených jablek a hutnějšími tóny hořké čokolády a třtinového cukru. Je přitom velmi vyvážená s vyšší sladkostí, nižší hořkostí a nižší aciditou.

 

Detailní informace

Detailní popis produktu

Farmář Aulia Kahfi na své farměPředstavujeme vám výjimečnou kávu z indonéské Sumatry, která Vás okouzlí svou komplexní chutí a příběhem farmáře, pro kterého je káva celoživotní vášní.

Příběh Aulii Kahfiho a Housenky Sesongot

Za touto kávou stojí Aulia Kahfi, mladý a podnikavý farmář, který měl vždy vášeň pro výběrovou kávu. Aulia zdědil farmu Rakyat po své rodině, ale jeho cesta ke kávě byla klikatá. Jelikož o speciální kávu nebyl v jeho mládí zájem, živil se nějakou dobu těžbou a prodejem vesuvianitu, drahokamu, který se často nachází v blízkosti sopek.

Dnes se však s plnou silou věnuje kávě a rozšiřuje své podnikání. Od sousedních farmářů nakupuje kávové třešně pomocí staré dodávky nebo auta svého přítele. Kávu, kterou Aulia vypěstoval či přikoupil,  na své farmě také zpracovává . Své experimentální loty pojmenoval „Sesongot“ – podle překrásné housenky, která je v Gayo endemická a běžně se vyskytuje na kávovnících.

Zpracování kávy - sušeníUnikátní zpracování Anaerobic Honey

Aulia Kahfi dosáhl unikátní chuti své kávy díky speciální metodě zpracování, tzv. anaerobic honey. Zralé třešně se sbírají ručně a fermentují v několika fázích. Po 24hodinové fermentaci, louhování a následném loupání následuje klíčový krok: druhá fermentace trvající 3 až 7 dní. Teprve poté se zrna i s částí dužiny (tzv. honey) suší na terasách po dobu 12 až 25 dnů. Tento pečlivý, vícefázový proces zajišťuje komplexní a výrazný chuťový profil. O tom, že Aulia Kahfi je mistr svého oboru, svědčí i 9. místo v prestižní soutěži Sumatra Prestige Cup v roce 2019.

Indonésie: Málo známá kávová velmoc

Indonésie má bohatou historii pěstování kávy, ačkoliv bývala na trhu výběrové kávy přehlížena. Dnes je většina farem malá (průměrně 0,5 až 2,5 hektaru) a farmáři často pěstují kávovníky společně se zeleninou, kukuřicí a ovocem, které tvoří podstatnou část rodinné stravy. Indonésie je proslulá především svou zvláštní metodou zpracování Wet-Hulling (giling basah), která se zrodila v Acehu. Tato metoda je zde oblíbená, protože farmáři dostanou dříve zaplaceno a vzhledem k podnebí (vysoká vlhkost a nepředvídatelné srážky) hrozí menší riziko než při sušení, které je zde pomalé a obtížné.

Oblast: Bebesen
Farmář: Aulia Kahpi
Farma: Rakyat Farm
Káva vypěstována: farma Rakyat a asi 15 sousedních pěstitelů s velikostí farmy průměrně 1 ha
Sklizeň: 2025/26
Nadmořská výška: 1300 - 1600 m.n.m.
Odrůda: Abyssinia, Ateng, Caturra, Gayo, Timtim, Typica (Arabica)
Zpracování: Anaerobic Honey
Kvalita: Grade 1

Doplňkové parametry

Kategorie: Káva z Asie a Oceánie
Záruka: 1 rok
Odrůda kávy: Arabica
Stupeň pražení kávy: Středně pražená
Země původu: Indonésie
Zpracování kávy: Anaerobic Honey
? Vůně před zalitím: Kakao, broskev.
Vůně po zalití: Kakao, skořice.
? Chuť: Pomeranč, broskev, mandarinka, papája, červené jablko se skořicí, černá čokoláda, třtinový cukr. Velmi rozmanitá, přitom vyvážená s vyšší sladkostí, nižší hořkostí a nižší aciditou.
? Dochuť: Kakao, broskev.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Bezpečnostní kontrola

Výrobní společnost : BotaCoffee s.r.o.
Adresa : Antonína Procházky 23/24, 62300 Brno, Czech Republic
E-mail : info@botacoffee.cz