India Malabar AA Monsooned

Minimální acidita Tmavě pražená
Značka: BotaCoffee
249 Kč 259 Kč 259 Kč 259 Kč 259 Kč 259 Kč 899 Kč od 249 Kč 222 Kč bez DPH 231 Kč bez DPH 231 Kč bez DPH 231 Kč bez DPH 231 Kč bez DPH 231 Kč bez DPH 803 Kč bez DPH od 222 Kč bez DPH 996 Kč / 1 kg 1 036 Kč / 1 kg 1 036 Kč / 1 kg 1 036 Kč / 1 kg 1 036 Kč / 1 kg 1 036 Kč / 1 kg 899 Kč / 1 kg
Skladem - upražíme po objednání Skladem - upražíme po objednání Skladem - upražíme po objednání Skladem - upražíme po objednání Skladem - upražíme po objednání Skladem - upražíme po objednání Skladem - upražíme po objednání Zvolte variantu
Velikost balení ?
Zrnkovou nebo mletou?
Zvolená varianta není k dispozici. Reset vybraných parametrů.
Můžeme doručit do:
30.4.2024 30.4.2024 30.4.2024 30.4.2024 30.4.2024 30.4.2024 30.4.2024 Zvolte variantu
Možnosti doručení

Silná, hořká, decentně mandlová, bez acidity.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Monzunová káva je vlastně spíše nehoda než něco plánovaného. Stalo se to v dobách, kdy spojení mezi Evropou a Indií překonávaly plachetnice, které ještě musely plout kolem Afriky (okolo Mysu dobré naděje). Káva, která se plachetnicemi přepravovala, byla často vystavená veliké vlhkosti a prudkým větrům a díky dřevěným trupům lodí zde vznikaly velice specifické klimatické podmínky. Na ty se podepsala i mnohdy značná změna teploty v průběhu dlouhé plavby. Když plavba trvala podle počasí i několik měsíců, měly tyto extrémní podmínky na kávu určitý vliv. Kávová zrna byla odbarvená a nabobtnaná. O to větší překvapení bylo v Evropě, když se káva dovezla. Byla totiž jiná než většina ostatních. Méně acidity, větší tělo, celkově komplexní a jakoby „kávovější“. Netrvalo to dlouho a monzunová káva se stala velice vyhledávanou v celé Evropě.
Dnes se tato káva již pomocí plachetnic nepřepravuje a díky Suezskému průplavu trvá cesta podstatně kratší dobu, a tak bylo potřeba simulovat podmínky, kterým byla tehdy vystavena, a to se naštěstí farmářům v Indii velice dobře podařilo. Ručně sklizená káva se zpracovává nejčastěji mokrou cestou a následně se nechá ve speciálně zkonstruovaných otevřených skladech po dobu cca 12-16 týdnů. Tyto sklady se nacházejí ve městě Mangalore, na pobřeží zvaném Malabar. V období monzunu se díky monzunovým větrům a dešťům takto simuluje plavba plachetnicí, která tehdy trvala až 6 měsíců. Káva v této fázi musí být velice pečlivě kontrolována, aby nepodlehla plísni. Pro tento proces se káva pěstuje v regionu Karnataka v jihozápadní Indii.
Káva se takto produkuje v kvalitě AA i A, v odrůdách jak arabiky, tak robusty.

Tato káva je přímo ideální pro milovníky kávy s mlékem, jelikož si i po přidání velkého množství mléka, nápoj udrží charakteristickou kávovou chuť.

 

Doplňkové parametry

Kategorie: Káva z Asie a Oceánie
Záruka: 1 rok
Odrůda kávy: Arabica
Země původu: Indie
Zpracování kávy: Washed
? Vůně před zalitím: Velice silná, kořeněná, lehce tabáková.
Vůně po zalití: Silná, pronikavá, sladce kořeněná.
? Chuť: Silná, hořká, decentně mandlová, bez acidity.
? Dochuť: Trpce hořká.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Výrobce: BotaCoffee s.r.o.
Ant. Procházky 23/24
62300 Brno
Czechia