Honduras Organic Decaf CO2 - bezkofeinová

Minimální acidita Středně pražená
Značka: BotaCoffee
269 Kč 279 Kč 279 Kč 279 Kč 279 Kč 279 Kč 979 Kč od 269 Kč 240 Kč bez DPH 249 Kč bez DPH 249 Kč bez DPH 249 Kč bez DPH 249 Kč bez DPH 249 Kč bez DPH 874 Kč bez DPH od 240 Kč bez DPH 1 076 Kč / 1 kg 1 116 Kč / 1 kg 1 116 Kč / 1 kg 1 116 Kč / 1 kg 1 116 Kč / 1 kg 1 116 Kč / 1 kg 979 Kč / 1 kg
Skladem - upražíme po objednání Skladem - upražíme po objednání Skladem - upražíme po objednání Skladem - upražíme po objednání Skladem - upražíme po objednání Skladem - upražíme po objednání Skladem - upražíme po objednání Zvolte variantu
Velikost balení ?
Zrnkovou nebo mletou?
Zvolená varianta není k dispozici. Reset vybraných parametrů.
Můžeme doručit do:
30.4.2024 30.4.2024 30.4.2024 30.4.2024 30.4.2024 30.4.2024 30.4.2024 Zvolte variantu
Možnosti doručení

Celkově vyvážená káva s plným tělem, střední až vyšší sladkostí a střední hořkostí. V chuti dominují tóny kakaa a smetany. Vůně je na bezkofeinovou kávu překvapivě ovocná, čokoládová, jemná s tóny černého rybízu.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Káva byla zbavena kofeinu velice šetrnou a 100% přírodní metodou CO2.

Jak funguje proces výroby bezkofeinové kávy pomocí metody CO2?

  1. Příprava kávových zrn: Nejprve se kávová zrna máčí ve vodě, což způsobí jejich zvětšení a otevření pórů.

  2. Dekofeinace pomocí CO2: Poté se zrna umístí do speciální nádoby, kde se vystavují vyššímu tlaku a zvýšené teplotě. CO2 se vytlačí do nádoby a přemění se na superkritický stav. Ve svém superkritickém stavu má CO2 vlastnosti mezi plynem a kapalinou, což mu umožňuje proniknout do pórů kávových zrn a rozpustit kofein.

  3. Oddělení kofeinu od CO2: Poté, co se kofein rozpustí v CO2, je směs přenesena do jiné nádoby, kde se tlak a teplota změní, čímž se kofein oddělí od CO2. CO2 se poté může znovu použít v procesu dekofeinace. Kofein se dále využívá ve farmaceutickém průmyslu, nebo v doplňcích stravy.

  4. Kávová zrna se zbaveným kofeinem: Po oddělení kofeinu jsou kávová zrna zbavená kofeinu. Tyto zrna si zachovávají většinu svého původního aromatu a chuti, což je výhodou oproti jiným metodám dekofeinace.

  5. Konečné zpracování: Kávová zrna se zbaveným kofeinem jsou dále zpracovávána stejným způsobem jako běžná kávová zrna. Putují k nám do pražírny BotaCoffee, my Vám je upražíme, zabalíme a zbytek je už na Vás.

Celkově je proces dekofeinace pomocí CO2 poměrně složitý, ale umožňuje zachování většiny charakteristických vlastností kávy bez kofeinu.

 

 

Doplňkové parametry

Kategorie: Káva bez kofeinu přímo z pražírny kávy
Záruka: 1 rok
Odrůda kávy: Bezkofeinová Arabica
Země původu: Honduras
Zpracování kávy: Washed
? Vůně před zalitím: Ovocná, čokoládová, jemná.
Vůně po zalití: Černý rybíz, kořeněná.
? Chuť: Plné tělo, celkově vyvážená, střední až vyšší sladkost, střední hořkost, kakao, smetana.
? Dochuť: Smetana, kakao.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Výrobce: BotaCoffee s.r.o.
Ant. Procházky 23/24
62300 Brno
Czechia