Zákaznická podpora: +420 773 229 042 info@botacoffee.cz

    Brazil Cerrado Screen 17/18 (1kg)

    788 Kč 685 Kč bez DPH
    Mletí kávy:
    Vyprodáno

    Sladká s minimální hořkostí, nádechem medu, kakaa a s velmi nízkou jablečnou aciditou. Perfektní jak na espresso, tak i na filtr.

    Detailní popis produktu

    První botanický popis brazilské oblasti Cerrado udělal dánský botanik Eugenius Warming v roce 1892. Cerrado je rozsáhlá oblast s druhým největším biomem Jižní Ameriky. Její rozloha je kolem 2 mil. km2. Je zde velice pestrá rostlinná i živočišná říše. Světový fond na ochranu přírody ji dokonce označil jako biologicky nejbohatší savanu světa čítající asi 10 000 druhů rostlin, kolem 200 druhů savců a 10 endemických druhů ptáků.

    Samotný název Cerrado pochází z portugalštiny a znamená "hustý" nebo "uzavřený" a označovaly se tak oblasti, které byly nesjízdné na koni. Cerrado se nachází v nadmořské výšce od téměř hladiny moře a jeho nejvyšší vrcholky sahají až lehce nad 2000 m.n.m., ale jen cca 10% plochy leží nad 900 m.n.m.. Průměrné teploty celého regionu se pohybují od 18°C - 28°C. I když patří Brazílie mezi největší kávové producenty kávy na světě, tak v oblasti Cerrado je poměrně dost menších rodinných farem.

    Doporučení na espresso:
    Množství kávy: 10 g.
    Teplota vody: 89°C.
    Tlak: 9 bar.
    Doba extrakce: 25-30 s.
    Výsledný objem: 25-30 g.

    Doplňkové parametry

    Záruka: 1 rok
    Množství: 1 kg
    Odrůda: 100% Arabica
    ? Vůně před zalitím: Lehká, sladká, harmonická a lehce medová.
    Vůně po zalití: Lehký nádech jablka.
    ? Chuť: Sladká s minimální hořkostí, s nádechem medu, kakaa a s nízkou jablečnou aciditou.
    ? Dochuť: Sladká, dlouhotrvající.
    ? Cena / porce (7 g): 5,516 Kč (včetně DPH)
    Brazil Santos 17/18 from Guaxupe (250g)
    od 164 Kč bez DPH
    od 189 Kč

    Sladká, medová, s nádechem mléčné čokolády. Velice příjemná, harmonická a vyvážená s minimální aciditou.

    Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

    Přidat komentář
    Nevyplňujte toto pole:

    Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

    Nevyplňujte toto pole: