Hario W60-02 Dripper (keramický bílý)

672 Kč 555 Kč bez DPH
Do 14 dnů
Můžeme doručit do:
31.10.2024
Možnosti doručení

Nová generace legendárního dripperu V60. Klasický keramický dripper je zde doplněn plastovým sítkem, díky kterému nepotřebujete papírové filtry. Je však možné použít papírový i plastový filtr současně, nebo pouze papírový filtr. W60 dripper připraví 1-4 šálky kávy.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Nový dripper W60 vyvinula firma Hario ve spolupráci s Petem Licatou, vítězem World Barista Championship z roku 2013. Oproti klasickému má kromě oblejších tvarů především speciální sítko z polyesterové pryskyřice, které je perfektní pro vyluhování všech aromatických olejů v kávě Botacoffee. Díky tomu nepotřebujete jednorázové papírové filtry, i když ani použití papírových filtrů se meze nekladou a je tu i možnost použít zároveň papírový i plastový filtr pro ještě průzračnější šálek kávy.

Hlavní přednosti Dripperu Hario W60

  • Keramické provedení skvěle vede teplo a zajišťuje perfektní tepelnou stabilitu po celou délku přípravy kávy.
  • W60 je navržený tak, že stěny dripperu svírají úhel 60°.
  • Stěny jsou tak jako u původního dripperu V60 opatřeny vroubky, které napomáhají odvádět nápoj do spodní části dripperu a dále do šálku.
  • Můžete v něm filtrovat kávu přes papírové filtry, jako u klasického V60, nebo pomocí přiloženého plastového filtru pro čistou chuť.
  • Kávu můžete připravovat do konvice (Hario server) nebo přímo do šálku. Jeho spodní část pasuje na hrnky o průměru 5 - 10 cm.
  • Vhodné pro mytí v myčce.
  • Máte celou extrakci naprosto pod kontrolou. Díky tomu je W60 vhodný pro přípravu těch nejlepších světových káv.
  • Varianta 02 je vhodná pro přípravu maximálně 450 ml kávy.

Návod k přípravě kávy pomocí Hario W60

  1. Dripper propláchněte horkou vodou, abyste jej nahřáli na správnou teplotu,.
  2. Vložte plastové sítko do dripperu.
  3. Přidejte do filtru kávu. Doporučujeme čerstvě pomletou a také čerstvě praženou kávu Botacoffee. Hrubost mletí je ideální větší než na espresso, ale menší než na French Press. Množství kávy 70g/l (cca 18 g / 250 ml.).
  4. Malé množství vody (nejlépe filtrované o teplotě cca 92-94°C) nalijte do středu namleté kávy a nechtě kávu "kvést" 30-45 s.
  5. Postupně nalijte zbytek vody do drippu. Vodu lijte na kávu od středu ke krajům krouživým pohybem. Tato část by měla trvat 3 min.

Obsah balení:

  • Dripper Hario W60-02
  • Plastový filtr

Příprava kávy pomocí W60 podle Peta Licaty:

 

 

 

Doplňkové parametry

Kategorie: Dripper
Záruka: 2 roky
Hmotnost: 0.5 kg
Materiál: Keramika, plast
Rozměry: 160 x 127 x 109 mm, průměr vrchní části 116 mm

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: