Novinka Tip Doprava zdarma Efekt lupa
  • 1 z 6

Hario Shizuku - Slow Cold Drip

 

"Horká" novinka od Haria v přípravě studené kávy. Hario Shizuku je jedinečný způsob, jak efektivně a s dokonalou jemností připravit ledovou kávu s plnou a jedinečnou vůní. Káva připravená touto metodou je hustá, bez hořkosti, ale s výraznou chutí.

Dostupnost Skladem (1 ks)
1 599 Kč
1 321 Kč bez DPH
   
Kód produktu 957
Výrobce Hario
Stránky výrobce hario.jp
Kategorie Cold Brew
Záruka 2 roky
 
 

S příchodem teplých letních dnů jsme v BotaCoffee začali hledat ideální způsob přípravy ledové kávy a našli jsme ho v Hario Shizuku. Extrakce probíhá delší dobu, ale se studenou vodou. Pokud totiž kávu připravíte klasicky a následně vychladíte, nikdy to není ono. Hario Shizuku se nám líbí hlavně pro svoji jednoduchost. Jediné na co si musíte dát pozor je hrubost mletí. Vše ostatní udělá Shizuku za vás. Chuťově káva z Haria Shizuku působí lahodně a sladce, vzhledem k nízké teplotě při překapávání nepocítíte téměř žádnou hořkost - především africké kávy chutnají na Shizuku jako ovocné džusy.

Vlastnosti produktu:

  • Překapávací systém bez nutnosti jemného nastavování.
  • Doba přípravy studené kávy 1-2 hodiny .
  • Skleněné nádoby vyrobeny z žáruvzdorného skla (maximální teplotní rozdíl 120°C).
  • Precizní kávový filtr vyroben z nerezové oceli.
  • Těsnění a víčko vyrobeno ze silikonu (teplotně odolný do 180°C).
  • Mechanismus kapátka vyroben z polypropylenu (teplotně odolný do 120°C). 
  • Praktická kapacita 600 ml.
  • Rozměry Š116 x V356 x H116 mm.

Obsah balení:

  • Překapávač studené kávy Hario Shizuku.
  • Papírové filtry (50 ks).

Dodatečné informace:

  • Skleněné části, vnitřní držák překapávače, kapátko a filtry vyrobeny v Japonsku.
  • Vnější silikonový držák a nerezový filtr vyroben v Číně.
  • Kontrola kvality a kompletace výrobku probíhá v Japonsku.

Postup přípravy studené kávy dle Hario:

  • Složte horní část překapávače
    • Do horní nádoby vložte vnitřní silikonové těsnění
    • Vložte mechanismus kapátka
    • Nasaďte vnější silikonovou část.
  • Mlýnek nastavte na středně jemné mletí.
  • Do nerezového sítka namelte tolik kávy, aby došlo k zaplnění celé perforované části filtru (cca 50g kávy).
  • Kávu ve filtru navlhčete a rovnoměrně promíchejte.
  • Propláchněte papírový filtr a opatrně vložte na kávu (filtr zajistí rovnoměrnou distribuci vody).
  • Filtr s kávou vložte do spodní nádoby.
  • Nasaďte celou horní část překapávače a nalijte studenou vodu až po bílou rysku.
  • Horní nádobu zakryjte silikonovým víčkem.
  • Počkejte, až všechna voda překape přes kávu.
  • Odstraňte horní část překapávače a filtr.
  • Kávu můžete ihned podávat.

Zkušenosti z testu BotaCoffee:

  • Na hrubosti mletí zde opravdu záleží - ideálně použijte mletí jako na Chemex.
  • Při jemném mletí se filtr ucpe a cca 50g kávy je nepoužitelné.
  • Není nutné kávu celou navlhčovat, stačí setřepat do sítka a vložit navlhčený filtr - káva se postupně navlhčí.
  • Zkuste do horní nádobky vložit kostky ledu - docílíte stabilní a velmi nízké teploty.
  • Servírujte s ledem.
  • Chuťově extrakt působí lahodně a sladce, vzhledem k nízké teplotě při překapávání nepocítíte téměř žádnou hořkost - především africké kávy chutnají na Shizuku jako ovocné džusy. 

Hmotnost 0.75 kg

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat hodnocení
Nevyplňujte toto pole:
 
Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.