Indonesia Lintong Sigumpar Sumatra Grade 1 2019 (250g)

Novinka
Značka: BotaCoffee
249 Kč 259 Kč 259 Kč 259 Kč 259 Kč 259 Kč od 249 Kč 217 Kč bez DPH 225 Kč bez DPH 225 Kč bez DPH 225 Kč bez DPH 225 Kč bez DPH 225 Kč bez DPH od 217 Kč bez DPH 996 Kč/1kg 1 036 Kč/1kg 1 036 Kč/1kg 1 036 Kč/1kg 1 036 Kč/1kg 1 036 Kč/1kg
Skladem - upražíme po objednání Skladem - upražíme po objednání Skladem - upražíme po objednání Skladem - upražíme po objednání Skladem - upražíme po objednání Skladem - upražíme po objednání Zvolte variantu
Mletí kávy
Zvolená varianta není k dispozici. Reset vybraných parametrů.
Můžeme doručit do:
9.12.2019 9.12.2019 9.12.2019 9.12.2019 9.12.2019 9.12.2019 Zvolte variantu

Intenzivní chuť se střední až vyšší ořechovou hořkostí, hořko-sladké plné tělo, nádech ostružin a minimální acidita. Výborná na espresso i na filtr.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Káva pochází z oblasti Lintong Sigumpar, kde farmář Bidner se svými šesti bratry produkují kávu. Pan Bidner hospodaří se synem a jsou již třetí respektive čtvrtou generací, která zde kávu pěstuje. Bidner a Nathan sami kávu pěstují a obhospodařují svoji kávovou plantáž a zároveň i kávu vykupují od okolních pěstitelů jako mokrý parchment a suší, což je místní specifikum označované jako Wet-Hulled.

Wet-Hulled - tato metoda zpracování kávy je velmi specifická pro Indonésii a pochází pravděpodobně ze 70. - 80. let z Lintongu. Z počátku probíhá metoda klasickou mokrou cestou. Kávové třešně jsou ručně sbírány, rozruší se jejich slupka a nechají se fermentovat v nádrži s vodou. Následně jsou promývány čistou vodou. Káva ještě nevyloupaná je prodána jako mokrý parchment k dalšímu zpracování. Poté se loupe (při vlhkosti kávy asi 25%) a suší na krytých terasách, kde je kryta před deštěm a prudkým sluncem. Až je suchá, tak se následně třídí.

Tato metoda, kdy ještě neusušenou kávu zemědělci prodají, je výhodná především pro zemědělce. Dostanou za svoji sklizeň dříve zaplaceno a odpadají jim problémy se sušením. Sušení je totiž zejména v Lintongu a jeho okolí velice náročné. Panuje zde vysoká vlhkost a prostorové nároky na sušení jsou také velké a mnoho pěstitelů jednoduše prostory pro sušení kávy nemá. Kávu totiž pěstují na malých rodinných farmách o velikosti 0,5 - 1 hektar.

Oblast: Sumatra Lintong Sigumpar
Farmáři z okolí vesnic
Naga Saribu, Silangit, Sigumpar, Piarung, Paranginan, Pargaulan
Velikost farem:
0,5 - 1 hektar.
Farma zpracování: 
Bidner Hutasoit
Sklizeň: 2019
Odrůda: Lasuna, Onan Ganjang, Jember, Sigarar Utang
Nadmořská výška: 1400 - 1500 m.n.m.
Zpracování: Wet-Hulled
Kvalita: Grade 1

Doplňkové parametry

Kategorie: Káva z Asie a Oceánie
Záruka: 1 rok
Množství: 250 g
Odrůda: 100% Arabica
? Vůně před zalitím: Intenzivní, kořeněná, karamel, kandované ovoce.
Vůně po zalití: Ostružiny.
? Chuť: Intenzivní se střední až vyšší hořkostí, hořko sladké plné tělo, nádech ostružin a ořechová hořkost.
? Dochuť: Sladko hořká.
? Cena / porce (7 g): od 6,972 Kč (včetně DPH)

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: