Indonesia Kerinci Gunung Tujuh Sumatra Wet Hulled Honey (250g)

259 Kč 269 Kč 269 Kč 269 Kč 269 Kč 269 Kč od 259 Kč 225 Kč bez DPH 234 Kč bez DPH 234 Kč bez DPH 234 Kč bez DPH 234 Kč bez DPH 234 Kč bez DPH od 225 Kč bez DPH 1 036 Kč / 1 kg 1 076 Kč / 1 kg 1 076 Kč / 1 kg 1 076 Kč / 1 kg 1 076 Kč / 1 kg 1 076 Kč / 1 kg
Skladem - upražíme po objednání Skladem - upražíme po objednání Skladem - upražíme po objednání Skladem - upražíme po objednání Skladem - upražíme po objednání Skladem - upražíme po objednání Zvolte variantu
Mletí kávy
Zvolená varianta není k dispozici. Reset vybraných parametrů.
Můžeme doručit do:
26.10.2021 26.10.2021 26.10.2021 26.10.2021 26.10.2021 26.10.2021 Zvolte variantu

Plné tělo s vyšší lískooříškovou hořkostí, vyšší aciditou s citrusy, doplněné vyšší sladkostí a chutí manga.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Členové družstva Koerintji Barokah Bersama žijí a pracují na úpatí největší hory ostrova, sopky Kerinci. Kolem sopky roste díky velice výživné sopečné půdě bujná vegetace. Družstvo bylo založeno teprve v polovině roku 2017 a přesto již má vybudovanou plně vybavenou pražírnu a centrum pro cupping. Farmáři také mají k dispozici technickou podporu a dostávají sazenice stromů pro zastínění farem.

Většina farmářů na Sumatře má malé farmy od 0,5 do 2,5 ha a kromě kávy pěstují také ovoce a zeleninu a často po sklizni kávy pracují na sousedních čajových plantážích jako nájemní pracovníci. Farmáři se do družstev organizují stále častěji, jelikož díky tomu mohou sdílet prostředky, organizovat společná školení a vyjednat si lepší ceny pro odkup kávy.

V Indonésii se káva zpracovává zvláštní metodou zvanou Giling Basah (anglicky wet hulled). Ta je velice podobná metodě "honey", liší se tím, že po odstranění slupky a části dužiny jsou zrna vysušena jen krátce a zbylá dužina a pergamenová vrstva je odstraněna za relativně vysoké vlhkosti zrn (25 - 50 %). Tento proces se používá jen ve velice vlhkých oblastech světa, jelikož je náročnější na zpracování.

Země: Indonésie
Ostrov: Sumatra
Odrůda: Andung Sari, Sigarar Utang
Zpracování: Wet Hulled Honey
Kvalita: Grade 1
Nadmořská výška: 1400 -1700 m.n.m.

Doplňkové parametry

Kategorie: Káva z Asie a Oceánie
Záruka: 1 rok
Množství: 250 g
Odrůda kávy: 100% Arabica
Země původu: Indonésie
Zpracování kávy: Honey
? Vůně před zalitím: Svěží, eukalyptová, kořeněná.
Vůně po zalití: Hutná, švestková povidla.
? Chuť: Plné tělo, vyšší lískooříšková hořkost, vyšší acidita s citrusy, mango, vyšší sladkost.
? Dochuť: Citrusová s javorovým sirupem.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: