Indonesia Kerinci Gunung Tujuh Sumatra Wet Hulled Honey (250g)
Detailní popis produktu
Členové družstva Koerintji Barokah Bersama žijí a pracují na úpatí největší hory ostrova, sopky Kerinci. Kolem sopky roste díky velice výživné sopečné půdě bujná vegetace. Družstvo bylo založeno teprve v polovině roku 2017 a přesto již má vybudovanou plně vybavenou pražírnu a centrum pro cupping. Farmáři také mají k dispozici technickou podporu a dostávají sazenice stromů pro zastínění farem.
Většina farmářů na Sumatře má malé farmy od 0,5 do 2,5 ha a kromě kávy pěstují také ovoce a zeleninu a často po sklizni kávy pracují na sousedních čajových plantážích jako nájemní pracovníci. Farmáři se do družstev organizují stále častěji, jelikož díky tomu mohou sdílet prostředky, organizovat společná školení a vyjednat si lepší ceny pro odkup kávy.
V Indonésii se káva zpracovává zvláštní metodou zvanou Giling Basah (anglicky wet hulled). Ta je velice podobná metodě "honey", liší se tím, že po odstranění slupky a části dužiny jsou zrna vysušena jen krátce a zbylá dužina a pergamenová vrstva je odstraněna za relativně vysoké vlhkosti zrn (25 - 50 %). Tento proces se používá jen ve velice vlhkých oblastech světa, jelikož je náročnější na zpracování.
Země: Indonésie
Ostrov: Sumatra
Odrůda: Andung Sari, Sigarar Utang
Zpracování: Wet Hulled Honey
Kvalita: Grade 1
Nadmořská výška: 1400 -1700 m.n.m.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Káva z Asie a Oceánie |
---|---|
Záruka: | 1 rok |
Množství: | 250 g |
Odrůda kávy: | Arabica |
Země původu: | Indonésie |
Zpracování kávy: | Honey |
? Vůně před zalitím: | Svěží, eukalyptová, kořeněná. |
Vůně po zalití: | Hutná, švestková povidla. |
? Chuť: | Plné tělo, vyšší lískooříšková hořkost, vyšší acidita s citrusy, mango, vyšší sladkost. |
? Dochuť: | Citrusová s javorovým sirupem. |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Výrobce: BotaCoffee s.r.o.
Ant. Procházky 23/24
62300 Brno
Czechia