Kenya Kathera Estate Joseph Kibui AB 2019 (250g)

Novinka
Značka: BotaCoffee
299 Kč 309 Kč 309 Kč 309 Kč 309 Kč 309 Kč od 299 Kč 260 Kč bez DPH 269 Kč bez DPH 269 Kč bez DPH 269 Kč bez DPH 269 Kč bez DPH 269 Kč bez DPH od 260 Kč bez DPH 1 196 Kč/1kg 1 236 Kč/1kg 1 236 Kč/1kg 1 236 Kč/1kg 1 236 Kč/1kg 1 236 Kč/1kg
Skladem - upražíme po objednání Skladem - upražíme po objednání Skladem - upražíme po objednání Skladem - upražíme po objednání Skladem - upražíme po objednání Skladem - upražíme po objednání Zvolte variantu
Mletí kávy
Zvolená varianta není k dispozici. Reset vybraných parametrů.
Můžeme doručit do:
9.12.2019 9.12.2019 9.12.2019 9.12.2019 9.12.2019 9.12.2019 Zvolte variantu

Švestka, višeň, mléčná čokoláda, se středním tělem, střední aciditou a střední až vyšší hořkostí. Perfektní na filtr, ovocnější v espressu.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Dovolte nám představit Josefa Kibui. Farmáře, který obhospodařuje 2,5 hektaru zemědělské půdy pro pěstování kávy v Kirinyagadské oblasti. Je obklopen dalšími kávovými farmami, které patří jeho otci a bratrům. Plantáže se nacházejí v nadmořské výšce 1800 m.n.m. s červenou půdou, která má perfektní drenážní vlastnosti.

Josef kávu zpracovává klasickou keňskou metodou mokrého zpracování kávy. Při sklizni si najme 4 pracovníky, kteří mu pomáhají. Na takto malé plantáži snadno zaškolí a pohlídá pracovníky, kteří budou sklízet kávové třešně, které jsou nejzralejší. Kontrole kvality věnují maximální péči a ještě po utrhnutí ze stromu jsou vizuálně kontrolovány a tříděny. Ještě ten den večer odveze Josef kávu ke zpracování.

Káva je vyloupána a fermentuje ve vodní lázni až 24 hodin. Káva se následně postupně promývá v systému kanálů a tím se i třídí na principu flotace. Tedy lehčí zrna doplují v kanálu dále než těžší. Nejkvalitnější třídy se ještě dalších 24 hodin čistí ve vodě a následně suší na zvýšených ložích po dobu 14 - 21 dnů.

A jak se káva tak malého pěstitele dostane až k nám do pražírny BotaCoffee? Vděčíme za ni zejména Kathera estate. Je to společnost, která se snaží dostat na trh kávy těch nejmenších pěstitelů v Keni. Běžně se totiž tyto kávy smíchají dohromady a prodávají jako kávy z dané oblasti, i když pochází z několika desítek či stovek malých plantáží, jako je ta Josefova. Což může být občas škoda. Takto má každý pěstitel, včetně Josefa, plnou kontrolu nad celým procesem a hlavně výsledky jeho poctivé práce jsou přímo vidět v šálku kávy. Kathera poskytuje jak poradenství, zpracování v mokrém mlýně, tak i zprostředkování obchodu se zahraničními kupci za transparentních podmínek. Což dále motivuje pěstitele k co nejvyšším kvalitativním výsledkům.

Země: Kenya
Umístění: Kirinyaga county
Mokrý mlýn: Kathera estate
Kvalita: AB
Farma / Pěstitel: Joseph Kibui
Rozloha Farmy: 2.5 hektaru
Odrůda: SL28/34, Ruiru 11
Datum sklizně: 2019
Nadmořská výška: 1800 m.n.m.
Zpracování: Washed a sušení na zvýšených ložích.

Doplňkové parametry

Kategorie: Káva z Afriky
Záruka: 1 rok
Množství: 250 g
Odrůda: 100% Arabica
? Vůně před zalitím: Intenzivní, kořeněná, květinová.
Vůně po zalití: Mléčná čokoláda.
? Chuť: Švestka, višeň, mléčná čokoláda se středním tělem a střední až vyšší hořkostí.
? Dochuť: Višňová, hořko sladká.
? Cena / porce (7 g): od 8,372 Kč (včetně DPH)

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: