Kenya Kathera Estate Joseph Kibui AB 2019 (1kg)

Novinka
Značka: BotaCoffee
1 099 Kč 956 Kč bez DPH
Skladem - upražíme po objednání
Mletí kávy
Zvolená varianta není k dispozici. Reset vybraných parametrů.
Můžeme doručit do:
9.12.2019

Švestka, višeň, mléčná čokoláda, se středním tělem, střední aciditou a střední až vyšší hořkostí. Perfektní na filtr, ovocnější v espressu.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Dovolte nám představit Josefa Kibui. Farmáře, který obhospodařuje 2,5 hektaru zemědělské půdy pro pěstování kávy v Kirinyagadské oblasti. Je obklopen dalšími kávovými farmami, které patří jeho otci a bratrům. Plantáže se nacházejí v nadmořské výšce 1800 m.n.m. s červenou půdou, která má perfektní drenážní vlastnosti.

Josef kávu zpracovává klasickou keňskou metodou mokrého zpracování kávy. Při sklizni si najme 4 pracovníky, kteří mu pomáhají. Na takto malé plantáži snadno zaškolí a pohlídá pracovníky, kteří budou sklízet kávové třešně, které jsou nejzralejší. Kontrole kvality věnují maximální péči a ještě po utrhnutí ze stromu jsou vizuálně kontrolovány a tříděny. Ještě ten den večer odveze Josef kávu ke zpracování.

Káva je vyloupána a fermentuje ve vodní lázni až 24 hodin. Káva se následně postupně promývá v systému kanálů a tím se i třídí na principu flotace. Tedy lehčí zrna doplují v kanálu dále než těžší. Nejkvalitnější třídy se ještě dalších 24 hodin čistí ve vodě a následně suší na zvýšených ložích po dobu 14 - 21 dnů.

A jak se káva tak malého pěstitele dostane až k nám do pražírny BotaCoffee? Vděčíme za ni zejména Kathera estate. Je to společnost, která se snaží dostat na trh kávy těch nejmenších pěstitelů v Keni. Běžně se totiž tyto kávy smíchají dohromady a prodávají jako kávy z dané oblasti, i když pochází z několika desítek či stovek malých plantáží, jako je ta Josefova. Což může být občas škoda. Takto má každý pěstitel, včetně Josefa, plnou kontrolu nad celým procesem a hlavně výsledky jeho poctivé práce jsou přímo vidět v šálku kávy. Kathera poskytuje jak poradenství, zpracování v mokrém mlýně, tak i zprostředkování obchodu se zahraničními kupci za transparentních podmínek. Což dále motivuje pěstitele k co nejvyšším kvalitativním výsledkům.

Země: Kenya
Umístění: Kirinyaga county
Mokrý mlýn: Kathera estate
Kvalita: AB
Farma / Pěstitel: Joseph Kibui
Rozloha Farmy: 2.5 hektaru
Odrůda: SL28/34, Ruiru 11
Datum sklizně: 2019
Nadmořská výška: 1800 m.n.m.
Zpracování: Washed a sušení na zvýšených ložích.

Doplňkové parametry

Kategorie: Káva z Afriky
Záruka: 1 rok
Množství: 1 kg
Odrůda: 100% Arabica
? Vůně před zalitím: Intenzivní, kořeněná, květinová.
Vůně po zalití: Mléčná čokoláda.
? Chuť: Švestka, višeň, mléčná čokoláda se středním tělem a střední až vyšší hořkostí.
? Dochuť: Višňová, hořko sladká.
? Cena / porce (7 g): od 7,693 Kč (včetně DPH)

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: