Ethiopia Kochere Boji Yirgacheffe 2019 Gr. 1 (250g)

Novinka
Značka: BotaCoffee
279 Kč 279 Kč 279 Kč 279 Kč 279 Kč 269 Kč od 269 Kč 243 Kč bez DPH 243 Kč bez DPH 243 Kč bez DPH 243 Kč bez DPH 243 Kč bez DPH 234 Kč bez DPH od 234 Kč bez DPH 1 116 Kč/1kg 1 116 Kč/1kg 1 116 Kč/1kg 1 116 Kč/1kg 1 116 Kč/1kg 1 076 Kč/1kg
Skladem - upražíme po objednání Skladem - upražíme po objednání Skladem - upražíme po objednání Skladem - upražíme po objednání Skladem - upražíme po objednání Skladem - upražíme po objednání Zvolte variantu
Mletí kávy
Můžeme doručit do:
21.8.2019 21.8.2019 21.8.2019 21.8.2019 21.8.2019 21.8.2019 Zvolte variantu

Velmi vyvážená s menší grepovou hořkostí, střední jablečnou aciditou a nádechem bobulovitého ovoce, melounu a mléčné čokolády. Perfektní na filtr, divoká v espressu.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Káva pochází ze zpracovatelské stanice Boji, která leží v Kochere v regionu Yirgacheffe. Boji poskytuje zázemí pro zpracování kávy okolním cca 500 drobným farmářům.

Zpracování kávy mokrou cestou je v Boji celkem typické pro Etiopii. Po sklizni farmáři přinesou kávové třešně do mokrého mlýna a proces může začít. Kávové třešně se ručně kontrolují a špatné se vyřadí. Následně dochází ve speciálním stroji k odstranění slupky a části dužiny. Dále se káva nechá fermentovat ve vodní lázni po dobu 36 až 72 hodin podle teploty a průběhu fermentace. V rámci fermentace, která se musí pečlivě sledovat, se několikrát mění i samotná voda.
Po skončení fermentace se káva přesune do mycího kanálu, kde se čistí. V této fázi dochází podle hustoty kávy k jejímu třídění podle toho, jak daleko se káva kanálem dostane. Zároveň se plovoucí a tedy defektní kávová zrna vyřazují.
Další fází je sušení. Káva se rozprostře na zvýšená lůžka a nechá se jeden den předsušit. Z počátku z kávy kape voda, ale po jednom dni se za častého prohrabávání veškerá povrchová vlhkost dostane z kávy pryč. Stále platí, že defektní zrna jsou při prohrabování ostraňována. Káva se následně přesune na vzdálenější lůžka k finálnímu dosušení, které trvá podle počasí zhruba 12 dnů. Následně se káva přesune do skladu a čeká na svoji cestu až do Vašeho šálku...

Oblast: Kochere woreda v Yirgacheffe.
Sklizeň: leden - únor 2019
Nadmořská výška: 2100- 2300 m.n.m.
Dešťové srážky: 1795 - 2150 mm
Zemědělci: cca 500 drobných pěstitelů z nejbližšího okolí Boji
Zpracovatelská stanice: Boji
Odrůda: Ethiopian Heirloom.
Zpracování: Washed + sušení na zvýšených ložích.
Kvalita: Washed Kochere grade 1

Doplňkové parametry

Kategorie: Káva z Afriky
Záruka: 1 rok
Množství: 250 g
Odrůda: 100% Arabica
? Vůně před zalitím: Hrušková, mátová svěžest, kořeněná.
Vůně po zalití: Hrušková, vyvážená
? Chuť: Velmi vyvážená s menší grepovou hořkostí, střední jablečnou aciditou, bobulovité ovoce, meloun a mléčná čokoláda.
? Dochuť: Ovocná, citrusová, intenzivní.
? Cena / porce (7 g): od 7,532 Kč (včetně DPH)

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: