Baratza Sette 270

Novinka
Výrobce: Baratza
10 499 Kč 8 677 Kč bez DPH
Do týdne

Mlýnek Baratza Sette 270 je levnější variantou mlýnku 270W, zásadním rozdílem je, že tento mlýnek není vybavený váhou acaia. Je osazen unikátním mlecím mechanismem s kónickými kameny a minimální retencí pomleté kávy. Nastavení hrubosti probíhá pomocí kombinace skokového mechanismu a bezkrokového mikro nastavení. Díky tomu je 270 čistokrevný espresso mlýnek, který však můžete rychle přenastavit na filtrovanou kávu a potom se bez složitého seřizování vrátit k espressu. Mele na základě času přímo do páky rychlostí 3,5-5,5 g/s.

Detailní informace

Detailní popis produktu

V BotaCoffee jsme otestovali střední model mlýnku Sette s označením 270. Test vyššího modelu 270W najdete zde. Test nižšího modelu 30 AP najdete zde.

Sette znamená "7" - odtud pochází název mlýnku netradičního tvaru. Baratza v tomto případě použila revoluční konstrukci mlecího mechanismu s kónickými kameny, ve kterém se neotáčí vnitřní kámen, ale ten vnější. To umožnilo umístit vyústění přímo pod kameny. Díky tomu je naprosto minimální retence pomleté kávy, tedy množství pomleté kávy, které v mlýnku zůstává.

Digitální rozhraní umožňuje uložit do paměti tři různé dávky kávy (např. pro singleshot, doubleshot a filtrovanou kávu), s přesností doby mletí na 0,1 s.
Mletí v automatickém módu je s tímto mlýnkem hodně návykové. V podstatě si navolíte (nebo máte už v paměti uloženou) dobu mletí kávy na displeji, vložíte nádobu do které chcete mlít, nebo páku a stisknete start. Mletí můžete pozastavit a znovu spustit - například pro urovnání kávy v páce. Po uplynutí nastavené doby se mletí zastaví. K dispozici je samozřejmě i manuální mód.

Hodně se nám v BotaCoffee líbilo, že nastavení hrubosti je popsané jak čísly v případě makro nastavení tak i písmeny v případe mikro nastavení, které je bezkrokové. Pokud máte seřízenou hrubost mlýnku na espresso a chcete si kávu vychutnat na filtru, stačí, když si zapamatujete číslo a písmeno ideální hrubosti na espresso. Až si pomelete kávu na filtr tak mlýnek zpět nastavíte na tyto hodnoty a máte seřízeno zpět na espresso. Potěšili nás ale i maličkosti, třeba opravdu dlouhý přívodní kabel s koncovkou jaká se používá u PC. Nebo velmi snadná výměna kávy i při plném zásobníku. Otočíte kličkou (foto níže) a zásobník uzavřete. Následně odemelete zbytek (cca 8 g). Celý zásobník sundáte a kávu můžete snadno vyměnit. Následně stačí pomlet cca 4 g kávy na pročištění mlýnku a nová káva je připravená. Takto snadná změna kávy je vážně super věc.

Dost se nám líbilo i to, že káva padá do středu páky, takže rozložení kávy v páce u espressa bylo ideální a při stlačení kávy tak nevznikají místa, kde by bylo kávy více nebo méně. Stejně tak i to, jak je káva nadýchaná. Neprochází totiž žádným tunelem jako u jiných mlýnků, ale z kamenů padá rovnou dolů do páky / nádobky.
Hlučnost mlýnku nás také pozitivně překvapila. Je při mletí slyšet, ale není to nic extra hlučného (viz video mletí níže).

Obsah balení:

  • Mlýnek Baratza Sette 270
  • Přívodní kabel
  • Antistatická nádobka na pomletou kávu
  • Podložky pod mlecí kameny - těmito podložkami můžete obnovit perfektně jemné mletí i když bude mlýnek starší a vlivem opotřebení bude mlet hruběji.
  • Sada inbus klíčů, jeden malý na seřízení správného usazení páky, druhý na případnou instalaci podložek viz výše.
  • Český návod


Podívejte se na krátké video z mletí 20 g kávy na jemnější hrubost. Je tam krásně vidět, jak káva padá nadýchaná, což je perfektní zejména do espressa kvůli rovnoměrnému utlačení kávy.

Doplňkové parametry

Kategorie: Domácí mlýnky
Záruka: 2 roky
Hmotnost: 3.2 kg
Kapacita zásobníku na kávu: 300 - 400 g
Nádoba na mletou kávu: cca 160 g
Příkon: 280 W
Rozměry: 130 × 400 × 240 mm
Rychlost mletí: 3,5 - 5,5 g/s
Mlecí kameny: Kónické o průměru 40 mm (výrobce - Etzinger)
Materiál mlecích kamenů: Ocel

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: