Indonesia Kalossi Grade 1 TP Bataputi (250g)

Novinka
Značka: BotaCoffee
259 Kč 259 Kč 259 Kč 259 Kč 259 Kč 249 Kč od 249 Kč 225 Kč bez DPH 225 Kč bez DPH 225 Kč bez DPH 225 Kč bez DPH 225 Kč bez DPH 217 Kč bez DPH od 217 Kč bez DPH 1 036 Kč/1kg 1 036 Kč/1kg 1 036 Kč/1kg 1 036 Kč/1kg 1 036 Kč/1kg 996 Kč/1kg
Skladem - upražíme po objednání Skladem - upražíme po objednání Skladem - upražíme po objednání Skladem - upražíme po objednání Skladem - upražíme po objednání Skladem - upražíme po objednání Zvolte variantu
Mletí kávy
Můžeme doručit do:
23.11.2018 23.11.2018 23.11.2018 23.11.2018 23.11.2018 23.11.2018 Zvolte variantu

Velmi příjemná hořkost, středně silné tělo, příjemně sladká, velice vyvážená, prakticky bez acidity a s tóny čokolády. Doporučujeme na espresso, kde vynikne její příjemně sametová hořkost tak i na filtr, kde je příjemně přímočará.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Tato káva pochází z ostrova Sulawesi z Indonésie. Konkrétně z oblasti zvaná Kalossi. Káva pochází z větších farem i malých jednotlivců, kteří kávu pěstují jen jako přivýdělek a následně ji prodávají ke zpracování místním zpracovatelským stanicím. Káva se nejčastěji pěstuje na hornatých políčkách na jihozápadě ostrova.

Země: Indonésie
Ostrov: Sulawesi
Odrůda: Tipica
Zpracování: Semi-Washed
Kvalita: Grade 1
Nadmořská výška: do 1150 m.n.m.

 

Doplňkové parametry

Kategorie: Asie a Oceánie
Záruka: 1 rok
Množství: 250 g
Odrůda: 100% Arabica
? Vůně před zalitím: Příjemná, lehce dřevitá
Vůně po zalití: Cukrově sladká s nádechem čokolády.
? Chuť: Velmi příjemná hořkost, středně silné tělo, příjemně sladká, velice vyvážená a s tóny čokolády. Prakticky bez acidity.
? Dochuť: Příjemně hořká, lehce do sladka.
? Cena / porce (7 g): od 6,972 Kč (včetně DPH)

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:
5
1x
4
0x
3
0x
2
0x
1
1x
Nevyplňujte toto pole:
Indonesia Kalossi Grade 1 TP BATAPUTI - BotaCoffee Indonesia Kalossi Grade 1 TP BATAPUTI - BotaCoffee
1
Avatar autora | 19.11.2018
Objednal jsem 4 druhy kávy, bohužel mleté. Zatím jsem otevřel jen jednu: Robusta India Cherry AB. Jsem zklamaný, zvolil jsem mletí Espreso, ale dostal jsem mletí velmi nahrubo, zřejmě French press. I když jsem kávu v páce velmi!!! upěchoval, espresso (30 ml) pákou proteklo za 9 sekund. Škoda, velmi jsem se těšil.
B Avatar autora 19.11.2018
Dobrý den, to nás mrzí. Namlet kávu na espresso předem, aby za 25-30 s vyteklo 25-30 ml je technicky nemožné. Záleží na konkrétním kávovaru, vlhkosti kávy (která se mění) a spoustě dalších věcí. Samotná hrubost by měla sedět na Gaggia Classic, na kterém jsme ji testovali, ale vzhledem k výše zmíněnému to fungovat nemusí (i když nám to funguje). Na French press je hrubost zhruba jako cukr krystal, pokud to opravdu takto vypadá, tak jsem asi kávu špatně pomleli a vyměníme Vám ji. Každopádně na espresso doporučujeme vždy vlastní mlýnek, v kavárnách se na espresso mlýncích mění hrubost i několikrát denně.
Indonesia Kalossi Grade 1 TP BATAPUTI - BotaCoffee Indonesia Kalossi Grade 1 TP BATAPUTI - BotaCoffee
5
SL Avatar autora | 7.10.2018
Díky za důvěru, zeptejte se za týden. SL