Ethiopia Beloya Yirgacheffe Carbonic Maceration Grade 1 - 2022 (250g)

ZDARMAZDARMA ZDARMAZDARMA ZDARMAZDARMA ZDARMAZDARMA ZDARMAZDARMA ZDARMAZDARMA ZDARMAZDARMA
Ethiopia Beloya Yirgacheffe Carbonic Maceration Grade 1 - 2022 (250g)
399 Kč 409 Kč 409 Kč 409 Kč 409 Kč 409 Kč od 399 Kč 356 Kč bez DPH 365 Kč bez DPH 365 Kč bez DPH 365 Kč bez DPH 365 Kč bez DPH 365 Kč bez DPH od 356 Kč bez DPH 1 596 Kč / 1 kg 1 636 Kč / 1 kg 1 636 Kč / 1 kg 1 636 Kč / 1 kg 1 636 Kč / 1 kg 1 636 Kč / 1 kg
Vyprodáno Vyprodáno Vyprodáno Vyprodáno Vyprodáno Vyprodáno Zvolte variantu
Mletí kávy
Zvolená varianta není k dispozici. Reset vybraných parametrů.
Možnosti doručení

Neobyčejně voňavá a lahodná káva díky speciálnímu způsobu zpracování, kterému se přezdívá "wine processing". V její plné ovocné chuti vynikají zvláště jahody doplněné nádechem liči a pomela. Má vyšší aciditu s nádechem citrusů a nižší hořkost. Její velmi exotická chuť připomíná džus.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Tato káva je zpracována pomocí experimentální metody zvané uhličité macerace, což je technika zpracování inspirovaná vinařstvím. Vytvoření prostředí bohatého na oxid uhličitý mění druhy mikrobů, které přežijí a množí se během fermentace. Odlišná mikrobiální aktivita během fermentace změní chuťový profil kávy tím, že nechá vzniknout mimořádně jedinečným a lahodným odstínům chuti.

Stejně jako anaerobní fermentace, uhličitá macerace obvykle probíhá v uzavřeném prostředí. Jedná se o podobné metody, hlavní rozdíl mezi anaerobní a uhličitou fermentací je ten, že anaerobní prostředí je bez kyslíku a uhličité prostředí je bohaté na oxid uhličitý.

Nikde není káva Arabica více doma, než právě v oblasti Yirgacheffe v Etiopii. Podmínky, které se všude ve světě snaží napodobit (jako nadmořská výška, výživná půda, srážky atd.), tu Arabica má přirozeně, jelikož se v této oblasti vyvíjela.

Většina farmářů v regionu hospodaří na méně než 5 hektarech (mnozí počítají své kávové farmy spíše podle počtu stromů než podle plochy). Pěstitelské metody jsou z velké části tradiční, káva se pěstuje jako součást integrované „kávové zahrádky“ zároveň s jinými plodinami.

Oblast: Kore Beloya, Kochere
Zpracovatelská stanice: Biloya Washing Station
Sklizeň: 2022
Nadmořská výška: 1720 m.n.m.
Pěstitelé: 310 drobných farmářů z okolí
Velikost farem: menší než 1 hektar
Odrůda: JARC varieties , Local Landraces
Zpracování: Carbonic Maceration
Kvalita: Yirgacheffe Grade 1

Doplňkové parametry

Kategorie: Káva Arabica z rodinné pražírny BotaCoffee
Záruka: 1 rok
Množství: 250 g
Odrůda kávy: Arabica
Země původu: Etiopie
Zpracování kávy: Carbonic Maceration
? Vůně před zalitím: Burčák, víno, vinná limonáda.
Vůně po zalití: Jablko, ovocná, lesní jahody, velmi rozmanitá.
? Chuť: Jahody, nádech liči a pomela, vyšší acidita s nádechem citrusů, nižší hořkost. Celkově velmi exotická chuť připomínající džus.
? Dochuť: Pomelo, citrusy.
5
1x
4
0x
3
0x
2
0x
1
0x
Nevyplňujte toto pole:
5
MB Avatar autora | 14.1.2023
Opravdu zajímavá a specifická chuť a aroma. Příjemné zpestření od "klasiky". Doporučuji

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Výrobce: BotaCoffee s.r.o.
Ant. Procházky 23/24
62300 Brno
Czechia